Početna Kultura „Veče mladih pisaca” u Beču se odražava u nedelju 23. oktobra

„Veče mladih pisaca” u Beču se odražava u nedelju 23. oktobra

Prosvjetin Klub mladih umetnika iz Beča organizuje Veče mladih pisaca, jedanaesto po redu, u nedelju 23. oktobra s početkom u 19:30 časova. „Ovo je događaj na kome mladi ljudi mogu da podele svoja razmišljanja i stihove sa drugim mladim piscima, kao i svima onima koji uživaju u najlepšim rečima poezije i proze. A spremili smo i muzička iznenađenja”, istakli su organizatori ove večeri Vesna Špirić i Uroš Uraljević (koji inače vode Klub mladih umetnika u Beču).

Program obuhvata čitanje, recitovanje i izvođenje poezije ili proze, bilo od poznatog autora svetske književnosti ili sopstvenih radova. „Dakle, mladi pisci i pesnici mogu da podele sa publikom svoja autorska dela, dok će ljubitelji književnosti imati mogućnost da pročitaju ili izrecituju neke od najlepših stihova domaće i svetske poezije, kao i odlomke iz proznih dela. Dramsko izvođenje je takođe dobrodošlo”, naglasili su organizatori.

Oni su pozvali sve studente i mlade ljude da se prijave putem formulara i na predstojećoj večeri svojim talentom doprinesu negovanju jezika i očuvanju naše tradicije u Beču. Prijave se primaju do četvrtka 20. oktobra 2023. godine. Organizatore možete kontaktirati na klubmladihumetnika@prosvjeta.at.

„Srdačno pozivamo sve mlade pisce i pesnike, kao i ljubitelje književnosti, da u prijatnom ambijentu kluba „Kussmaul” prisustvuju magičnom spoju muzike, poezije i proze. Sve prisutne očekuju mnogobrojna iznenađenja!Vidimo se!”, poručili su Vesna i Uroš.