HO Spoji iz Inzbruka pokrenula novu humanitarnu pomoć za porodice na KiM


Od svog osnivanja 2009. godine, humanitarna organizacija SPOJI iz Inzbruka u Austriji pomaže socijalno ugroženim porodicama na Balkanu i bolesnoj deci u Tirolu. Svake godine članovi SPOJI-a putuju na Kosovo i Metohiju da lično isporuče pomoć porodicama koje žive u veoma teškim uslovima. „Poslednjih godina SPOJI je uz pomoć brojnih donatora sakupio i u toj vrednosti isporučio humanitarnu pomoć vrednu preko 165.000 evra. Tokom 2020. i 2021. godine, kada je pandemija otežala sprovođenje humanitarnih akcija, prvi put nismo mogli lično da obilazimo porodice, ali smo zato u „kontrolnim” ili „završnim” posetama ponovo mogli da budemo sa našim narodom na Kosovu i Metohiji”, istakli su vredni mladi članove ove organizacije.

U septembru 2021. Smo su uspeli da sprovedu najuspešnije skupljanje humanitarnih donacija – za samo par dana prikupili su pomoć u vrednosti od 47.335,50 evra čime su mogli da pomognu čak 23 porodice (umesto prvobitno planiranih 5) na KiM kao i da realizuju tri projekta od izuzetne važnosti za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Ove godine im je želja da postignu sličan uspeh. „Kao početni cilj postavili smo pomoć za 5 porodica, te se nadamo da ćemo uz Božiju i vašu pomoć na kraju moći da pomognemo daleko više porodica, kao prošli put, jer je naš narod na Kosovu i Metohiji pod velikim pritiskom i trpi svakodnevne torture i zato mi kao narod ne smemo da odustanemo od naši braće i sestara!”, naglasili su predstavnici uprave SPOJI.

Porodicama Stefanović iz Donje Gušterice, Perić iz Prekovca, Tasić iz Boljevca, Savić iz Boževca, kao i Zdravković iz Bostana želimo da kupimo sledeću pomoć u ukupnoj vrednosti od 14.200 evra! Potrebna pomoć: Građevinski materijal za izolaciju i proširenje kuća, opremanje kupatila, PVC stolarija, laminat i pločice. Više o porodicama možete ovde pročitati.

„Molimo vas da podelite sa vašim prijateljima i pozovete i njih da se priključe akciji, jer što više ljudi sazna to su veće šanse da ćemo sav potreban iznos skupiti do 28. oktobra, te da će i ove porodice blagovremeno dobiti neophodnu pomoć.

U nadi da ćemo svi zajedno uspeti da se ujedinimo i tako pomognemo što više porodica, želimo vam svako dobro od Gospoda i unapred zahvaljujemo u ime svih porodica kojima ćemo pomoći u okviru ove akcije!”, rekli su u ovoj srpskoj humanitarnoj organizaciji u Austriji.

Foto: HO Spoji