Početna Događanja Vladika Justin bogoslužio u Antverpenu i Roterdamu, a za vikend služi u...

Vladika Justin bogoslužio u Antverpenu i Roterdamu, a za vikend služi u Miluzu

Nakon nedavnog ustoličenja episkop zapadnoevropski  Justin bez pauze obilazi svoju eparhiju. Minule subote je svetu arhijerejsku liturgiju u Antverpenu, u  Belgiji, a za vikend će služiti, borati i družiti se sa Srbima u Miluzu u Francuskoj.

U Antverpenu episkopu su sasluživali su protojerej-stavrofor Dušan Erdelj, protojerej Boris Topić, jereji Nenad Ilić, Donald Potkrajac, Krsto Stanišić i Dušan Vučić i đakoni Dejan Radošević, Filip Bone, Nebojša Mastilović, Vladimir Milanović i Nikola Rakićević. U toku liturgije vladika je rukopoložio đakona Dušana Markovića u čin prezvitera. Povodom parohijske slave, praznika Obnovljenja hrama Svetog Georgija – Đurđica, osvećeni su slavski darovi. Ovom lepom događaju su, pored mnogih parohijana iz Antverpena i okoline prisustvovali i konzul Republike Srbije Vesna Lalić i predstavnik Predstavništva Republike Srpske u Briselu Nemanja Malić.

Kako navodi Eparhija zapadnoevropska proslava je nastavljena umetničkim programom koje su priredili članovi Dečjeg ansambla Đurđevak iz Antverpena i KUD Tamo daleko iz Roterdama.

Sutradan, 13. novembra 2022. godine, vladika je služio svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svete Trojice u Roterdamu, a sasluživali su protojereji Milan Živanović i Goran Kovačević, jereji Jovan Bilbija i Dušan Vučić sa đakonima Svetotrojičnog hrama.

Sutra u subotu 19. novembra u 17.30 planiran je svečani doček  vladike Justina u Miluz, koji će prisustvovati slavi parohije.  U 18 časova je praznično večernje bogosluženje ( 9 rue d’Ilzach, 68100 Mulhouse) a u nedelju, 20.11. u 9h30 je doček episkopa Justina ispred crkve u krugu bolnice (87 Av. d’Altkirch, 68051 Mulhouse). U 10 časova je sveta arhijerejska liturgija, koju će služiti vladika Justina. Nakon toga u okviru proslave parohijske slave Svetog Arhangela Mihaila je svečani ručak u sali Dom Polski, 110, rue de Reiningue, 68310 Wittelsheim.