Početna Događanja U Postojini u Sloveniji društvo Nikola Tesla proslavilo 30 godina postojanja

U Postojini u Sloveniji društvo Nikola Tesla proslavilo 30 godina postojanja

Trideset godina postojanja proslavili su članovi SPD Nikola Tesla iz Postojine u Sloveniji. Na veličanstvenoj manifestaciji, punoj lepih govora, reči, pesama, razgovora, kulturnih i folklornih nastupa… učestvovali su i učenici srpske dopunske škole iz ovog grada sa učiteljicom Tamarom Svrzić.

Dan je započeo radnim sastankom koji je organizovao Savez Srba Slovenije na čelu sa predsednikom Vladimirom Kokanovićem. Sastanku su prisustvovali ministar zadužen za dijasporu Đorđe Milićević, delegacija iz Ambasade Republike Srbije, koju je predvodila ambasadorka Zorana Vlatković, narodni poslanik Milimir Vujadinović, predstavnici srpskih društava, organizacija, škole srpskog jezika i istaknuti pojedinci srpske zajednice.

„Pružena nam je prilika da  u kratkim crtama predstavimo rad naše škole i zahvalimo se prisutnima na svesrdnoj podršci koju nam pružaju u tom radu. Svi učesnici sastanka su potom prisustvovali svečanom programu SPD Nikola Tesla. U umetničkoj večeri je nastupilo 270 izvođača, a bilo je prisutno više od 600 gledalaca. Saradnja dopunske škole na srpskom jeziku u organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije i kulturno-umetničkog društva daje višestruke dobrobiti srpskoj zajednici”, istakla je nastavnica Tamara Svrzić.

U bogatom folklornom kulturnom programu nastupili su igrači domaćina SPD Nikola Tesla iz Postojine, SKD iz Maribora, SKUD Vidovdan iz Ljubljane, kao i gosti KUDM Bosiljak iz Dervente KUD Milovan Gajić iz Petrova.