Još jedna emisija Radio Kruga iz Švajcarske


Radio Krug je emisija na srpskom jeziku koja se već četiri godine emituje svakog utorka i nedelje u švajcarskoj medijskoj kući Kanal K. Ovaj vredni tim je sve vreme neumorno radio na povezivanju i predstavljanju kulture ne samo u etru već i organizujući brojne događaje kulturnog karaktera u Folkshaus – gradskoj kulturnoj ustanovi grada Ciriha. Njihov rad i trud su prepoznali odmah članovi redakcije Kanala K koji su koristili uvek priliku da pohvale istrajnost i entuzijazam ekipe Radio Kruga.

Od januara 2023. godine redakcija Kanala K je odlučila da Radio Krugu da još jednu emisiju pa će se Krug emitovati pored utorka i nedelje i petkom od 20h do 21h.

„Dobili smo saopštenje od naše urednice Sare Berči, koja je inače na čelu projekta KOMPAS u Kanalu K, a koji je zadužen za migrantske emisije u našoj medijskoj kući. To saopštenje je glasilo da smo dobili još sat vremena za Radio Krug, što znači da ćemo se slušati pored utorka i nedelje – i petkom. Našoj sreći nije bilo kraja kada smo čuli vest. Rad i trud se uvek isplati, a ako verujete u vaše snove čuda su moguća. Kanal K je od samog početka podržao našu ideju, opravdali smo poverenje i trudili smo se da budemo u živo u programu uvek. Čak nas ni korona nije omela u tome”, istakle su urednice Radio Kruga Violeta Aleksić i Tanja Radojević.


One su dodale da su veoma zahvalne medijskoj kući Kanalu K, urednicima, slušaocima, saradnicima… „ A najviše timu koji dela sa tri strane sveta da bi Krug bio to što jeste. Treća emisija će biti posvećena jednom gosti i jednoj temi, na neki način to će biti umesto podkasta KRUGOVANJE, priča o ljudima koji imaju šta da kažu…”, istakle su Violeta i Tanja.

Da podsetimo Radio Krug čine: Violeta Aleksić, Tanja Radojević, Jovan Arsenijević, Miroslav Dinić, Dejan Grujić i Ljiljana Grujić. Emisija je kolažnog karaktera i bavi se isključivo umetnošću. „Krug i jeste skraćenica punog imena emisije koja glasi KULTURNA RAZMENA UMETNIČKIH GRUPA. Čestitamo KRUGAŠI!”, dodali su složno u glas.