Početna Informacije Još jedna emisija Radio Kruga iz Švajcarske

Još jedna emisija Radio Kruga iz Švajcarske

Radio Krug je emisija na srpskom jeziku koja se već četiri godine emituje svakog utorka i nedelje u švajcarskoj medijskoj kući Kanal K. Ovaj vredni tim je sve vreme neumorno radio na povezivanju i predstavljanju kulture ne samo u etru već i organizujući brojne događaje kulturnog karaktera u Folkshaus – gradskoj kulturnoj ustanovi grada Ciriha. Njihov rad i trud su prepoznali odmah članovi redakcije Kanala K koji su koristili uvek priliku da pohvale istrajnost i entuzijazam ekipe Radio Kruga.

Od januara 2023. godine redakcija Kanala K je odlučila da Radio Krugu da još jednu emisiju pa će se Krug emitovati pored utorka i nedelje i petkom od 20h do 21h.

„Dobili smo saopštenje od naše urednice Sare Berči, koja je inače na čelu projekta KOMPAS u Kanalu K, a koji je zadužen za migrantske emisije u našoj medijskoj kući. To saopštenje je glasilo da smo dobili još sat vremena za Radio Krug, što znači da ćemo se slušati pored utorka i nedelje – i petkom. Našoj sreći nije bilo kraja kada smo čuli vest. Rad i trud se uvek isplati, a ako verujete u vaše snove čuda su moguća. Kanal K je od samog početka podržao našu ideju, opravdali smo poverenje i trudili smo se da budemo u živo u programu uvek. Čak nas ni korona nije omela u tome”, istakle su urednice Radio Kruga Violeta Aleksić i Tanja Radojević.


One su dodale da su veoma zahvalne medijskoj kući Kanalu K, urednicima, slušaocima, saradnicima… „ A najviše timu koji dela sa tri strane sveta da bi Krug bio to što jeste. Treća emisija će biti posvećena jednom gosti i jednoj temi, na neki način to će biti umesto podkasta KRUGOVANJE, priča o ljudima koji imaju šta da kažu…”, istakle su Violeta i Tanja.

Da podsetimo Radio Krug čine: Violeta Aleksić, Tanja Radojević, Jovan Arsenijević, Miroslav Dinić, Dejan Grujić i Ljiljana Grujić. Emisija je kolažnog karaktera i bavi se isključivo umetnošću. „Krug i jeste skraćenica punog imena emisije koja glasi KULTURNA RAZMENA UMETNIČKIH GRUPA. Čestitamo KRUGAŠI!”, dodali su složno u glas.