Početna Najave Danas i sutra na Malti predavanje Radmile Nestorović i radionica za đake...

Danas i sutra na Malti predavanje Radmile Nestorović i radionica za đake Srpske škole o Jeleni Anžujskoj

Na poziv malteške parohije Srpske pravoslavne crkve  i Srpskog obrazovno-kulturnog centra Sv. Jelena Anžujska ovoga vikenda na Malti boravi Radmila Nestorović, ikonopisac, koja je angažovana na ikonopisanju ikonostasa u našoj crkvi u Birzebudži, i njena ćerka Kosara Luketić, studentkinja Fakulteta Primenjenih umetnosti u Beogradu.

U okviru ove posete organizovana su dva lepa događaja:
Danas u subotu 21. januara u parohijskoj crkvi u Gziri (učionica Srpske škole) sa početkom u 18.00 časova održaće se predavanje Radmile Nestorović na temu „Prve ikone novomučenika”.

Sutra u nedelju 22. januara od 11.30 do 13.00 časova, u našoj crkvi u Birzebudži održaće se kreativna radionicu za đake Srpske dopunske škole pod nazivom „Priča o jorgovanu, cvetu Sv. kraljice Jelene Anžujske”. Radionicu će studentkinja Kosara Luketić. Sav materijal za radionicu će biti spreman, roditelji ne treba ništa da donesu. „Najsrdačnije vas pozivamo da uzmete učešća u ovim neponovljivim događajima, budete deo kulturnog života naše zajednice i učinite nešto lepo za svoju dušu i svoju decu”, poručili su organizatori.