Početna Događanja Svetosavska akademija učenika Srpske dopunske škole održana u Ljubljani

Svetosavska akademija učenika Srpske dopunske škole održana u Ljubljani

Parohijski dom u Ljubljani bio premali da primi sve goste koji su došli da pozdrave učenike i učenice Srpske dopunske škole i uživaju u programu Svetosavske akademije, koji su pripremile njihove nastavnice u saradnji sa Crkvenom opštinom Ljubljana. „Deca su sa velikom radošću i uzbuđenjem izvela dramski komad,  praćen govorenjem stihova, pevanjem i igranjem kola. Zadovoljstvo je bilo još veće kada su dodeljene nagrade učenicima istaknutim na mnogobrojnim konkursima. Zahvaljujemo svim učesnicima i njihovim roditeljima bez čije podrške ovo veče ne bi bilo ovako veličanstveno!”, istakle su nastavnice Srpske dopunske škole iz Ljubljane.

Foto: Srpska škola u Ljubljani

One su, tokom Svetosavskih dana, u Ljubljani je organizovale i humanitarno-prodajna izložba obeleživača za knjige koje su izradili učenici na časovima, ispisujući ih slovima ćirilice.

Obeleživači su se mogli preuzeti u Crkvi Svetih Ćirila i Metodija kao i a svečanoj Svetosavskoj akademiji u Parohijskom domu. Prikupljeni novac će ići u ruke onih kojima je pomoć najpotrebnija, poručile su neumorne nastavnice srpske škole, koje predaju u slovenačkoj prestonici.