Početna Informacije Arno Gujon najavio nove škole srpskog jezika u SAD i Austriji

Arno Gujon najavio nove škole srpskog jezika u SAD i Austriji

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon najavio je, povodom Dana maternjeg jezika koji se obeležava 21. februara, otvaranje dodatnih škola srpskog jezika u Austriji i Sjedinjenim Američkim Državama. „Prvi put po zvaničnom programu Republike Srbije, počeće škole za srpsku decu u SAD, tj. u Čikagu, Milvokiju, Arizoni i Dalasu. Da postoji interesovanje za škole srpskog jezika u Americi, uvideli smo iz kontakata s našim ljudima na nedavno održanom skupu dijaspore u Vašingtonu”, izjavio je Gujon.

Deset novih dopunskih škola srpskog jezika Uprava će, zajedno sa SPKD Prosvjeta, pokrenuti i u Austriji, a one će početi s radom od nove školske godine, u septembru.

„Srpski jezik je vezivno tkivo srpskog naroda gde god da živi i zbog toga smo mi pre dve godine pokrenuli kampanju obeležavanja 21. februara, Međunarodnog dana maternjeg jezika, a najbolji način je da motivišemo našu decu u dijaspori da nauče srpski i da ga međusobno govore”, rekao je Gujon, a prenela Uprava za saradnju S dijasporom i Srbima u regionu.

Foto: Provjeta Austrija