Početna Događanja Jubileji parohije Pokrova Presvete Bogorodice u Barseloni

Jubileji parohije Pokrova Presvete Bogorodice u Barseloni

Vladika zapadnoevropski Justin boravio je nedavno u Barseloni, gde je parohija Pokrova Presvete Bogorodice u Barseloni proslavila dva jubileja: 50 godina od prelaska u pravoslavlje i 35 godina od kako je primljena u okrilje Srpske pravoslavne crkve. Tim povodom episkopu Justinu je poklonjena ikona Svetog Save i Svete mučenice Evlalije kao simbol jedinstva pravoslavnih Španaca i Katalonaca sa Srpskom pravoslavnom cvrkom.
Vladika Justin je na praznik Sveta Tri Jerarha služio svetu arhijerejsku liturgiju, uz sasluženje protojereja-stavrofora Jovan Garsija Kazanova, arhijerejskog namesnika za Iberijsko poluostrvo; protojereja-stavrofora Martina Pućea, starešine hrama, kao i mnogobrojnog sveštenstva i sveštenomonaštvo Eparhije zapadnoevropske.

U molitvenom prisustvu mnogobrojnog vernog naroda, episkop Justin je rukoproizveo čteca i ipođakona koji će prisluživati u toj parohiji. Nakon svete liturgije vladika Justin je blagosiljao slavski kolač povodom praznika Svete mučenice Evlalije, zaštitnice grada Barselone.

Foto: Eparhija zapadnoevropska