Početna Događanja Morava iz Štutgarta proslavila poklade pred Vaskršnji post

Morava iz Štutgarta proslavila poklade pred Vaskršnji post

Stari lepi običaj – proslavu poklada pred Vaskrsni post članovi Srpkog humanitarnog i kulturnog društva Morava iz Štutgarta proslavili su juče, veselo, kao i uvek do sada ali ove godine samo u krugu svojih članova i prijatelja. „Ove godine proslavu smo napravili malo drugačije. Posvetili smo je našim najmlađima jednom predivnom mađioničarskom pričom”, istakli su Moravci.

Birgit Olbrih, glumica seniorskog pozorišta JES (Junges ensamble Stuttgart) napravila je divnu predstavu za manju decu. Svojom mađioničarskom veštinom prosto je uvukla svu decu u igru. „ I naša omladinska grupa se sa radošću uključila u ovu dečiju predstavu. A Birgit, kao pravi mađioničar, je iz svojih čarobnih kesica vešto izvlačila i sakrivala razne stvari”, dodali su oduševljeno članovi Morave.

Foto: Morava Štutgart

Dok su mladi uživali uz razne mađioničarske trikove, u susednoj prostoriji okupili su se stariji Moravci, kao i njihovi verni penzioneri. Svi su bili vidno raspoloženi. Dragan Stanojević, koji je od osnivanja Morave veran gost, svojom harmonikom napravio je pravi štimung. „Pevalo se a i zaigralo. Deca vesela, razdragana, zajedno veliki i mali, zabave i igara je bilo na pretek.  Roštilj majstori su kao i uvek do sad bili neumorni, a kolača i pita na pretek. Mlada uprava brinula se o svemu da budu svi ugošćeni, počašćeni i zadovoljni. U tome su u potpunosti uspeli. Ove godine Morava će proslaviti dvadeset pet godina postojanja. Sigurno će i taj „ispit” odlično položiti. Ko jednom uđe u Moravu uvek joj se vraća, što doslovno pokazuju i dokazuje sve generacije od 1998. godine”, istakla je Vera Gregović, dugogodišnji predsednik Morave i jedna od osnivača ovoga društva.