Početna Kultura Cvetin Aničić gostuje 2. 4. u Karslrueu predstavom „Hvala Vuku za azbuku”

Cvetin Aničić gostuje 2. 4. u Karslrueu predstavom „Hvala Vuku za azbuku”

Uprava Srpskog kulturnog centra u Karlsrueu namerava da 2. aprila ove godine obraduje najmlađe članove i svu decu iz Karlsruea i okoline. U njihovoj organizaciji gostovaće jedan od najboljih luktara u Srbiji Cvetin Aničić i izvešće predstavu „Hvala Vuku za Azbuku”.

„Sećate se kako smo za dodelu paketića u SKC okupili preko 100 mališana u našem klubu? To je bio dokaz da nas ovde i u okolini ima baš baš dosta, kao i da imamo veliki broj dece koja su zaslužila da se za njih organizuje nešto vredno pažnje. Zato smo odlučili da organizujemo pozorišnu predstavu edukativnog karaktera (+još jedno iznenađenje) u izvođenju od jednog od najboljih lutkara u Srbiji Cvetina Aničića koji sa svojim pozorištem, radionicama kao i predstavama nastupa po celoj Evropi i ubire sve nagrade…”, naglasili su  SKC u Karlsrueu.

Cvetin Aničić bavi se režijom, glumom i lutkarstvom. Saradnik je, autor i voditelj mnogih radionica za decu. Diplomirao na Nacionalnoj akademiji za pozorišnu i filmsku umetnost (NATFIZ) u Sofiji (Bugarska), član je Udruženja dramskih umetnika Srbije. Do 2020. Je režirao 50 pozorišnih predstava u Srbiji i Hrvatskoj, autor je preko 80 lutaka za pozorište i film. Saradnik je Zmajevih dečijih igara u Novom Sadu. Na televiziji bio nagažovan na brojnim dečijim emisijama i serijama, voditelj je lutkarskih radionica za decu. Saradnik je na akreditovanim seminarima za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju. 15 godina aktivno radi sa decom članovima MNRO. Do sada za svoj rad nagrađivan u zemlji i u inostranstvu. Nosilac povelje Filip Višnjić za doprinos u kulturi Srbije. Oženjen, otac dve ćerke, živi i stvara u Šidu, u Srbiji.