Početna Događanja U Australiji održan poslovni skup: „2023 Događaj za umrežavanje u Sidneju: Ponovno...

U Australiji održan poslovni skup: „2023 Događaj za umrežavanje u Sidneju: Ponovno povezivanje poslovanja…”

Australijsko-srpska privredna komora, uz podršku Ambasade Republike Srbije u Kanberi, organizovala je u Sidneju poslovno okupljanje pod nazivom „2023 Događaj za umrežavanje u Sidneju: Ponovno povezivanje poslovanja…”.

Nakon kratkog predstavljanja dosadašnjih aktivnosti i rezultata rada Komore, tematsko izlaganje imao je ambasador Srbije u Australiji Rade Stefanović, tokom kojeg je informisao prisutne o aktuelnim političkim i ekonomskim odnosima Srbije i Australije, predstavio ekonomske prilike i rezultate reformi u Srbiji, te ukazao na mogućnosti za investiranje i unapređenje ekonomske saradnje, prenela je Ambasada Srbije u Australiji.

„Pomenuti skup okupio je četrdesetak australijskih privrednika, članova i poslovnih partnera Komore, koji već sarađuju ili su zainteresovani za buduću saradnju sa Srbijom, kao i nekoliko predstavnika lokalne vlasti.  U drugom delu skupa, demografski analitičar Nenad Petrović iz Melburna predstavio je analizu rezultata zvaničnog popisa u Australiji iz 2021. godine, kao i demografske trendove kada je u pitanju srpska zajednica u ovoj zemlji”, dodato je u saopštenju Ambasade.

Foto: Ambasada Srbije u Australiji