Početna Kultura U Kulturnom centru Srbije u Parizu otvorene izložbe „Tri godine Ukrštenih rezidencija...

U Kulturnom centru Srbije u Parizu otvorene izložbe „Tri godine Ukrštenih rezidencija između Francuske i Srbije” i „Reči u ratu”

U Kulturnom centru Srbije u Parizu otvorene su dve izložbe u čijem je fokusu aktuelna produkcija crtača koji deluju u polju savremenog stripa. Na izložbi „Tri godine Ukrštenih rezidencija u oblasti stripa između Francuske i Srbije” predstavljeno je 60 radova šest autora koji su učestvovali u ovom programu: Dragane Radanović, Ilije Jakovljevića i Anđele Jovanović iz Srbije, i Alize de Pen, Kler Bro i Leopolda Pridona iz Francuske, koje su razvijali tokom rezidencija u Pančevu, odnosno u Angulemu.

Foto: arhiva Ministarstvo kulture RS

Program „Ukrštenih rezidencija” u oblasti stripa realizuje se na osnovu Sporazuma o saradnji u oblasti kulture i stripa,  koji je potpisan tokom posete predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona Republici Srbiji. Drugu izložbu „Reči u ratu ili o (ne)mogućnostima svedočenja“, priredio je Muzej Jugoslavije u saradnji sa strip autorom Sašom Rakezićem – Aleksandrom Zografom. Izložbe će zainteresovani posetioci moći da pogledaju do kraja marta.

Izvor: Ministarstvo kulture