Početna Događanja Uspeh studenata Pravnog fakulteta iz Beograda na takmičenjima u Rimu i Minhenu

Uspeh studenata Pravnog fakulteta iz Beograda na takmičenjima u Rimu i Minhenu

Studenti Pravnog fakultetu iz Beograda ostvarili su prethodnih nedelje dva velika uspeha iz međunarodne arbitraže i međunarodnog privrednog prava u Rimu i Minhenu. Oni su zabeležili zavidne rezultate na pripremnim takmičenjima organizovanim povodom jubilarnog tridesetog Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot-a koji se tradicionalno održava u Beču, ove godine od 31. marta do 6. aprila.

Krajem februara, tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu izborio se za treće mesto na AIA-Cam Pre-Moot-u održanom na Roma Tre Univerzitetu u Rimu.

Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu ostvarii odlične rezultate na takmčenjima u Rimu i Minhenu
Foto: Pravni fakultet u Beogradu

„Svojim usmenim izlaganjima i poznavanjem arbitraže i međunarodnog privrednog prava, naši studenti impresionirali su kako najzahtevnije među arbitrima, tako i druge takmičare – svoje kolege iz preostalih četrnaest takmičarskih timova iz osam zemalja, čemu posebno svedoči činjenica da su drugoplasirani (Univerzitet Bokoni, Italija) i prvoplasirani tim (Univerzitet u Sen Galenu, Švajcarska) takmičenje završili ispred naših studenata za svega nekoliko bodova”, istakli su na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Na pripremnom takmičenju u Minhenu održanom od 9. do 11. marta na Univerzitetu Ludvig Maksimilijan u Minhenu studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu došli su do „podijuma”. Oni su zauzeli visoko treće mesto u konkurenciji od dvadeset timova iz jedanaest zemalja, među kojima su se našli i mnogi prestižni univerziteti: Kembridž, Londonska škola ekonomije, Univerzitet u Amsterdamu, Stokholmu i veliki broj univerziteta iz Nemačke. „Ovaj put se razlika u bodovima našeg tima i drugoplasiranog (Univerzitet u Frajburgu, Nemačka) i prvoplasiranog tima (Univerzitet u Sen Galenu, Švajcarska) brojala decimalama, te se s punim pravom nadamo njihovim uspesima i nadalje”, dodato je sa ponosom na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Foto: Pravni fakultet u Beogradu

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu na oba takmičenja predstavljali su studenti četvrte godine osnovnih studija: Ana Kadović, Kristijan Nikolić, Marko Došlić, Nađa Mirković, Natalija Stefanović, Stefan Dobraš, kao i Fani Spalević, student master studija, pod mentorstvom prof. dr Vladimira Pavića i doc. dr Milene Đorđević, a uz pomoć asistenta Stefana Jovanovića i Marije Ralević.