Početna Događanja Srpski đaci iz Erlangena i Nirnberga obradovali mališane u Dečjem selu u...

Srpski đaci iz Erlangena i Nirnberga obradovali mališane u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici

Učenici srpske dopunske škole iz nemačkih gradova Erlangena i Nirnberga u pokrajini Bavarskoj, obradovali su decu bez roditeljskog staranja u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

„U dogovoru sa Savetom roditelja na početku školske godine je dogovorena organizacija jedne humanitarne akcije za ovu školsku godinu. lzbor je ove godine bilo Dečije selo u Sremskoj Kamenici u kome je trenutno smešteno 102 dece”, istakla je učiteljica Gordana Budiša. Ona je zajedno sa predstavnicima roditelja i đaka, za vreme uskršnjeg raspusta posetila Dečije selo. Zajedno su uručili 104 paketića sa poklonima, kojima su obradovali decu za najradosniji hrišćanski praznik Uskrs.

Foto: G. Budiša

„Direktor i socijalni radnici su srdačno primili sve nas i upoznali decu i roditelje sa radom i životom štićenika u dečijem selu, koje su po predaji poklona, zajedno obišli i videli uslove u kojima deca žive i provode svoje detinjstvo”, rekla nam je učiteljica Budiša. Ona je dodala da je učenicima dopunske nastave iz Nirnberga i Erlangena ovo bila sedma po redu humanitarna akcija koju su organizovali i slali novogodišnje i uskršnje  paketiće socijalno ugroženoj deci u više gradova Republike Srbije. Učiteljica se zahvaljuje Generalnom konzulatu Republike Srbije u Minhenu na podršci i propratnom pismu koje je bilo potrebno za ulaz humanitarne pomoći u zemlju.

Dopunska nastava u Nirnbergu i Erlangenu se u organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije izvodi već 13 godina.