Početna Događanja Ambasadoru Grbiću u Seulu uručeno priznanje „Najbolji ambasador”

Ambasadoru Grbiću u Seulu uručeno priznanje „Najbolji ambasador”

Na ceremoniji koju je nedavno organizovalo Korejsko Udruženje za kulturu i prijateljstvo ambasadora (KACFA) u Seulu, a kao znak zahvalnosti i priznanja za njegov angažman na planu jačanja saradnje između Srbije i Koreje u domenima ekonomije, kulture, obrazovanja i turizma, ambasadoru Republike Srbije u Seulu Nemanji Grbiću uručeno je priznanje „Najbolji ambasador”, javila je Ambasada Srbije u Južnoj Koreji.

„Ambasador Grbić je izrazio svoju zahvalnost Udruženju na veoma dobroj saradnji sa Ambasadom tokom prethodnih godinu dana, kao i na ukupnim naporima koje ova NVO ulaže u promociju međunarodne kulturne razmene, tokom prethodnih 15 godina. Takođe je istakao da očekuje dalji razvoj ekonomske saradnje između Srbije i Koreje, imajući u vidu da je reč o najvažnijem segmentu ukupnih bilateralnih odnosa. Zahvalio je na dodeljenom priznanju, ukazujući da će nastaviti da radi na jačanju veza između dve države, pozivajući prisutne predstavnike korejskih kompanija da posvete veću pažnju našoj zemlji”, dodala je Ambasada u saopštenju.

KACFA je neprofitna organizacija posvećena međunarodnim kulturnim razmenama i promovisanju prijateljstva kroz različite aktivnosti, a jedan od primarnih ciljeva rada ove NVO je predstavljanje korejske tradicionalne kulture širom sveta učešćem na lokalnim festivalima u Koreji, zajedno sa domaćim i stranim kompanijama i ambasadama. Ceremoniji dodele nagrada prisustvovali su ugledni pojedinci iz gotovo svih korejskih provincija iz oblasti kulture, ekonomije i turizma.

Foto: Ambasada Srbije u Seulu