Početna Informacije HO Srbi za Srbe za dva meseca osposobila kuću porodice Cvetković

HO Srbi za Srbe za dva meseca osposobila kuću porodice Cvetković

Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe, porodica Cvetković iz sela Trnovče iz okoline Nove Plane dobila je novi dom. „Imao sam vere u vas! Posle manje od dva meseca Srbi za Srbe su nam završili kuću. Sve je odrađeno veoma profesionalno” – radosno je istakao Ivica Cvetković, čija životna priča i rečenica „ceo život sam bio sirotinja” nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Verovatno se sećate priče, koju je redakcija portala Rasejanje.info prenela, gde su roditelji bili primorani za zakucaju paletu uz krevetac koji se raspao kako dete ne bi ispalo iz njega. Upravo toj porodici za samo dva meseca u potpunosti su odrađene prostorije u prizemlju kuće, kupatilo, kuhinja, rekonstrukcija krova, izolacija, oluci, staza oko kuće, odžak, elektro i vodovodne instalacije, sistem etažnog grejanja. Na spratu je urađena jedna dečija soba, a ostatak će porodica vremenom sređivati. Pored završetka i adaptacije kuće, obezbeđeno je i pokućstvo (ugaona garnitura, dva kreveta na sprat sa dušecima, trpezarijski sto sa šest stolica, tri ormara, dva radna stola sa dve stolice, frižider, veš mašina i električni šporet), a stolariju je donirala firma Alu tim 012, prenela je HO Srbi za Srbe.

Nove sobe i nameštaj za mališane
Foto: HO Srbi za Srbe

Dugo su se Ivica i supruga Marija mučili da reše stambeno pitanje. Sakupljali su materijale na otpadima i, koristeći sve ono što drugima nije trebalo, gradili kuću deo po deo. Šarenim pločicama i svojom kreativnošću uneli su bar malo boje u život svojih sinova Miloša (8), Marka (7), Jovana (5) i Nikole (2).

„Imala je naša kućica dušu, ali nisu ono bili uslove za odrastanje dece. Sve je bilo sklepano. Sada mnogo lepo izgleda. Presrećni smo jer ja, koliko god se mučio, ne bih ceo život mogao ovo ovako da odradim” – dodao je vredni Ivica a prenela HO Srbi za Srbe.

Deca su, malo je reći, presrećna. Mali Nidža je do sada spavao u raspadnutom krevecu za koji su prikovali paletu kako ne bi ispao, a sada ima svoj krevet. Koristili su stari tablet koji im je otac našao u smeću i popravio, a sada imaju novi laptop. Nisu imali gde da uče, a sada svako ima svoj kutak. „Hvala što ste nam odradili kuću. Sad nam je mnogo lepše, jedva čekam da mi dođu drugari!” – rekao je mali Marko koji nam se u prvoj poseti požalio da voli da mu drugari dođu, ali da ne dolaze.

„Porodica Cvetković jedna je od više od 200 porodica za koje smo pokrenuli akcije pomoći u ovoj godini. Pozivamo sve dobre ljude širom sveta da nastave s pružanjem konkretne podrške!”, istakli su predstavnici HO Srbi za Srbe i pozvali sve ostale da svojim donacijama pomognu i vrate osmehe na lice onima kojima je pomoć najviše potrebna.

Otac Ivica sa svojim najvećim blagom ispred nove kuće
Foto: HO Srbi za Srbe