Početna Informacije U Čačku na donatorskoj večeri HO Srbi za Srbe prikupljeno više od...

U Čačku na donatorskoj večeri HO Srbi za Srbe prikupljeno više od 30.000 evra

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe u saradnji sa košarkašem i reprezentativcem Aleksom Avramovićem organizovala je prvo donatorsko veče u Čačku. Događaj je održan u utorak, 20. juna 2023. „Cilj prve donatorske večeri u Čačku je prikupljanje donacija u iznosu od 50.000 evra koje će organizacija usmeriti za adaptaciju kuće porodice Bešanski iz Dučalovića kraj Čačka koja ima šestoro dece, kao i za izgradnju bunara u njihovom dvorištu. Dodatno prikupljena sredstva biće usmerena i za pomoć Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji za opremanje proizvodnog pogona u Novom Brdu”, istakli su predstavnici HO Srbi za Srbe i dodali da su zahvaljujući donacijama pre donatorske večeri i tokom samog događaja zajedno sa aukcijom prikupljeno je više od 30.000 evra.


Foto: HO Srbi za Srbe

Glumica Dragana Mićalović je vodila program, dok je pevačica Ana Kokić bila zadužena za zabavni deo večeri. Ovom događaju prisustvovale su brojne poznate ličnosti.Nakon filma o Organizaciji u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u predhodnih 18 godina, gostima se obratio predsednik orgnizacije Igor Rašula. Pre početka humanitarne aukcije gosti su imali priliku da čuju muzički ansambl Fenečki biseri koji je celu salu podigao na noge nakon čega su uživali u reviji modnog brenda Gufo wear.“

„Na humanitarnoj aukciji licitirana je fudbalska lopta sa potpisima svih igrača FK Crvene zvezde, košarkaška lopta sa potpisima svih igrača KK Partizana, akvarel Morave poznatog čačanskog slikara Milana Čakajaca kome je Bora Đorđević otvarao izložbe pesmom „Sve mi reke na Moravu liče”, zatim haljina iz kolekcije Gufo wear koju su gosti imali priliku da vide u toku revije ovog brenda, prepis stranice Miroslavljevog jevanđelja najboljeg srpskog kaligrafa Dušana Mišića, dres domaćina večeri i košarkaškog reprezentativna Alekse Avramovića i dres fudbalera Nemanje Milunovića. Na aukciji je prikupljeno više od 7.000 evra” istakli su predstavnici HO Srbi za Srbe, ne krijući zadovoljstvo dobijenim prilozima na donatorskoj večeri u Čačku.