Početna Najave U ponedeljak 26. juna se održava 21. Simpozijum fizike uz predstavnike i...

U ponedeljak 26. juna se održava 21. Simpozijum fizike uz predstavnike i srpskog rasejanja

Dvadeset prvi Simpozijum fizike kondenzovane materije (SFKM) biće otvoren u ponedeljak, 26. juna, u 9 sati, u Svečanoj sali SANU, i trajaće do 30. juna. Reč je o tradicionalnoj naučnoj konferenciji koju organizuju SANU, Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu, Institut za nuklearne nauke Vinča i Institut za fiziku, a okuplja vodeće domaće istraživače iz ove oblasti fizike, najuglednije pripadnike naše naučne dijaspore i istaknute naučnike iz inostranstva.  

„Uz uobičajeno učešće fizičara iz Evrope i Severne Amerike, ove godine biće prisutan i veći broj naučnika iz vodećih istraživačkih centara iz Narodne Republike Kine. Osnovni cilj konferencije je da omogući domaćim istraživačima neposredan uvid u najaktuelne probleme u fizici kondenzovane materije i predstave svoje naučne rezultate i da pospeši međunarodnu saradnju istraživačkih grupa iz Republike Srbije, sa posebnim naglaskom na jačanju veza sa našom naučnom dijasporom.

U okviru konferencije biće organizovana posebna sesija kojom će biti obeležen 70. rođendan akademika Milana Damnjanovića”, istaknuto je u SANU.