Početna Najave O „Miki” danas u Lucernu – promocija romana dr Jelene Angelovski

O „Miki” danas u Lucernu – promocija romana dr Jelene Angelovski

Danas će se u Lucernu u Švajcarskoj u prostorijama KUD Nikola Tesla održati promocija knjige za decu „Mika” Jelene Angelovski. U 14 časova u prostorijama udruženja Staldenhof 12, 6014 Lucern autorka romana, koja je za ovo delo dobila više nagrada i nominovana za još nekoliko će lično predstaviti štampano i audio izdanje knjige.

Mika živi negde drugde, u jednoj maloj zemlji zvanoj – Švajcarska. Na početku, Mika je pri kraju. Pri kraju čega? Pri kraju svog solidno skrojenog detinjstva. Zatim se, sve gori od strašnijeg, ređaju dramatični trenuci. Zašto? Zato što Mika izrasta iz detinjstva, a ono se cepa i puca po krhkim pubertetskim šavovima. Objektivno, haos, jer čovek u tom trenutku lako može ostati, figurativno govoreći, ogoljen – da kažemo neodeven, zbog čega se, osim što mu može biti hladno, lako može izbrukati pred onima koji su, da kažemo, obučeni. Fascinantnim i humorističnim opisima, autorka šalje Miku u potragu za sopstvenom „supermoći”. Usput, Mika otkriva ne samo svoju supermoć, već i supermoći svih svojih rođaka i prijatelja.

Na kraju, jasno, Mika je – na početku! Na početku čega? Na početku puta da postane neko i nešto. Tamo negde, daleko u svetu, ali ujedno i blizu kod kuće – opis je knjige u kojoj su mnogi uživali i uživaće sigurno i deca i odrasli u Lucernu.