Početna Informacije Susret ministra za dijasporu Milićevića sa predstavnicima Srpske zajednice u Hesenu

Susret ministra za dijasporu Milićevića sa predstavnicima Srpske zajednice u Hesenu

U prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu održan sastanak ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog za dijasporu i aktuelnog vršioca dužnosti Ministarstva prosvete Đorđa Milićevića, sa predstavnicima Srpske zajednice u Hesenu. Domaćin skupa bio je generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu Branko Radovanović, koji je i pozdravio sve goste.

Među prisutnom srpskom zajednicom u Hesenu bili su predstavnici Centralnog saveta Srba u Hesenu, uprave i članovi udruženja mnogobrojnih kulturno-umetničkih društava, sportskih klubova i udruženja pisaca. Sastanku su prisustvovali i sveštenici Crkvene opštine SPC u Frankfurtu na Majni, predstavnici srpske dopunske škole, medija, istaknuti članovi Srpske zajednice na ovom prostoru, rečeno je u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Frankfurtu.

„Teme razgovora odnosile su se na status Srpske zajednice u Frankfurtu i SR Nemačkoj, mogućnosti saradnje u pogledu predstavljanja kulture, tradicije i nasleđa našeg naroda, kao i na projekte za jačanje veza dijaspore sa maticom. Ministar Milićević je upoznao prisutne o merama i aktivnostima naše Vlade na tom planu, te izneo podatke o konkretnim projektima koji su planirani u ovoj godini. S obzirom da je Đ.Milićević i vršilac dužnosti ministra za prosvetu u Vladi Republike Srbije, posebno važna tema bilo je očuvanje srpskog jezika i podrška resornog ministarstva Republike Srbije daljem razvijanju i proširenju Dopunske nastave na srpskom jeziku u inostranstvu”, dodato je u saopštenju srpskog konzulata u Frankfurtu.

Razgovor srpske dijaspore u Hesenu sa ministrom Milićevićem
Foto: GK RS u Frankfurtu