Početna Događanja Predstavnici kompanija iz Banjaluke i Bijeljine dobili sertifikate Privredne komore Austrije

Predstavnici kompanija iz Banjaluke i Bijeljine dobili sertifikate Privredne komore Austrije

Predstavništvo Republike Srpske u Republici Austriji istaklo je da je prvi ciklus projekta Fit4Austria završen je u Beču dodelom sertifikata Privredne komore Austrije za predstavnike 13 kompanija iz Banjaluke i Bijeljine koji su učestvovali u ovom programu.

„Cilj programa, koji realizuje Predstavništvo Republike Srpske u Austriji u saradnji sa Privrednom komorom Austrije, te Inovacionim centrom Banjaluka i Razvojnom agencijom Republike Srpske, usmeren je na povezivanje privrednika Republike Srpske sa privrednicima iz Austrije, uspostavljanje novih poslovnih kontakata i efikasniji nastup na austrijskom tržištu. U okviru prvog ciklusa projekta, prijavljeni polaznici iz Banjaluke i Bijeljine su tokom proljeća ove godine prošli dva modula obuke, a program je završen trodnevnom posetom Beču tokom koje su privrednici iz Republike Srpske održali seriju sastanaka sa predstavnicima austrijskih kompanija i Privredne komore Austrije”, istaknuto je u Predstavništvu.

Foto: Predstavništvo RS u Austriji

„Ova inicijativa ima za cilj da omogući privrednicima iz Republike Srpske da uspostave nove poslovne kontakte i unaprede saradnju sa austrijskim privrednicima. Zajedno sa našim partnerima, pozvali smo sva zainteresovana preduzeća iz sektora metaloprerade i drvoprerade da se prijave na projekat povezivanja preduzeća iz Republike Srpske sa privrednicima u Austriji. Cilj obuka je bio da se polaznicima prenesu znanja koja mogu doprineti efikasnijem nastupu prema preduzećima u Austriji. Trodnevnom posetom Beču i dodelom sertifikata završavamo prvi ciklus programa, a projekat će biti nastavljen tokom jeseni“, rekao je šef Predstavništva, Mladen Filipović.

Projekat „Fit4Austria” započet je u Banjaluci i Bijeljini i trajaće do kraja ove godine. U narednom ciklusu ovaj projekat obuhvatiće kompanije iz drugih opština i gradova Republike Srpske. U okviru ovog projekta prijavljeni polaznici iz Banjaluke i Bijeljine prošli su dva modula obuke na temu strateškog pristupa povezivanju sa inostranim tržištem.