Početna Događanja Vidovdanski sabor na Malti okupio celokupnu srpsku zajednicu

Vidovdanski sabor na Malti okupio celokupnu srpsku zajednicu

Na Malti je minulog vikenda održan, treći po redu Vidovdanski sabor, koji je okupio celokupnu srpsku zajednicu. Glavni organizatori bili su humanitarna organizacija Srbi za Srbe ogranak za Maltu i Srpska pravoslavna crkva a pridružili su se Kancelariji Ambasade Srbije na Malti, NVO Malteška srpska zajednica, Srpska dopunska škola Sveta Jelena Anžujska, Kolo srpskih sestara na Malti kao i KUD Dukat.  Vidovdanski sabor je održan na uobičajenoj lokaciji u Kavri uz takmičenje u pripremanju riblje čorbe.


Foto: KUD Dukat

„Skup je održan uz ogromnu pomoć velikog broja sponzora i prijatelja organizacije Srbi za Srbe na Malti. Po prvi put smo imali i medijsku podršku ovdašnjih medija, na čemu smo im vrlo zahvalni. Time smo još jednom napravili iskorak u približavanju naše kulture i tradicije stanovnicima ostrva gde i sami živimo. Nadamo se da će se tradicija nastaviti još dugi niz godina. Sva sredstva prikupljena na ovom saboru biće prosleđena za izgradnju kuće porodici Rašković”, poručili su Srbi sa Malte.
Uz druženje, folklorne nastupa više grupa KUD Dukat, uživanje u ribljoj čorbi, domaćim slatkim i slanim specijalitetima proveo se lep dan i tako obeležio veliki srpski praznik Vidovdan.


Foto: KUD Dukat