Početna Informacije U Pforchajmu se odražava fudbalska utakmica SFK Srbija Pforchajm – FK Partizan...

U Pforchajmu se odražava fudbalska utakmica SFK Srbija Pforchajm – FK Partizan veterani

U gradu Pforchajmu, u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg nedavno je osnovan srpski fudbalski klub Srbija Pforchajm. Već u subotu, 15. jula članovi, prijatelji i simpatizeri ovog kluba uživaće u prvoj velikoj akciji SFK Srbija – utakmici sa veteranima Partizana iz Beograda. „Dragi prijatelji, naš novoosnovani klub Srbija Pforchajm je uspeo da organizuje utakmicu sa jednim od najpoznatijih klubova sa naših prostora, veteranima Partizana. Pozivamo vas da dođete u što većem broju kako bi podržali goste iz Beograda i uživali u dobroj utakmici u atmosferi”, poručili su članovi SFK Srbija Pforchajm, naglasivši da će nakon utakmice biti druženje uz poznatog estradnog pevača Ćiru sa bendom.
Kako je navedeno SFK Srbija Pforchajm je mlad klub i to sa „velikim planovima i ciljevima. Očekujemo da od sezone 23/24 budemo jedini nas klub koji će igrati Ligu na ovome području”.
Davno je u Pforchajmu postojao Srpski kulturni centar. „To boli naše ljude pošto u blizini nema nijednog srpskog kulturno-umetničkog društva. Najvažniji, najteži ali najdraži cilj je osnivanje Srpskog kulturnog centra gde će se igrati folklor, preko koga će naša deca biti upoznata sa kulturom, tradicijom, običajima našega naroda. Takođe biće to prilika da se  sretnu sa decom koja će dolaziti iz Srbije i naravno uzvraćati gostovanja kako ne bi zaboravili ko su i odakle su i da znaju da im je Srbija uvek bude u srcu i naravno uvek opcija za povratak. Radimo na tome i nadamo se da ćemo uskoro imati umetničkog rukovodioca koji će podučavati buduće folkloraše”, preneo je deo planova medijskom portalu Rasejanje.info Saša Bošković, iz Pforchajma.

„Fudbal i dolazak Veterana Partizana je samo jedan mali korak ka konačnom cilju. To su prepoznali i naši brojni sponzori koji su stali iza nas. U narednom periodu radićemo na tome da nam dođu u goste dobro poznati KUD-ovi iz Srbije. Razgovarali smo sa njima i dogovarali se. Upravo zbog svih naših akcija imamo i podršku generalnog konzula i konzulata Republike Srbije u Štutgartu, tako da će generalni konzul Dimitrijević na našoj prvoj velikoj utakmici održati govor i pozdraviti prisutne”, dodao je Bošković.

Kako je protekla utakmica i kakva je atmosfera bila prenećemo po završenom sportskog događaju.

Utamkica će se odigrati na GU -Platz, Wohnlichstr. 5, 75179 Pforzheim.