Početna Događanja U Beču održana druga Međunarodna muzička letnja škola za decu i omladinu

U Beču održana druga Međunarodna muzička letnja škola za decu i omladinu

Uz blagoslov episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja u Beču je održana je druga po redu Međunarodna muzička letnja škola za decu i omladinu u organizaciji Eparhijskog centra za crkvenu muziku Dimitrije I. Stefanović i uz podršku Muzičke frankofono-srpske škole iz Lozane.

75 dece iz raznih gradova Srbije i kao i Eparhije austrijsko-švajcarske (Austrije, Švajcarske i Italije) prisustvovalo je nastavi kamerne muzike, crkvenog horskog pojanja, ikonopisanja. Njih je primio vladika Andrej, koji im je poželeo dobrodošlicu uz želju da pored vrednog rada i učenja obiđu i upoznaju znamenitosti austrijske prestonice.


Foto: Eparhija austrijsko-švajcarska

Kako je istakao Eparhijski centar u Beču ova muzička škola je ostvarena uz pomoć profesora i članova organizacionog tima, koga su sačinjavali Vida Vujić, Nevena Ivanović, Milutin Pavlović, Sofija Sibinović, Jovana Mikić, Anđela Radunović, Bojana Stražmešterov, Adrijana Tričković, Nina Sofronski i Ana Kaira. Nastava kamerne muzike organizovana je za grupu učesnika koji sviraju instrumente:  harfa, klavir, harmonika, klarinet, flauta, horna, viola, violina, violončelo, tambura, gitara. „Svi učesnici su pohađali i nastavu crkvenog horskog pojanja, gde je akcenat stavljen na učenje Božanstvene Liturgije Sv. Jovana Zlatoustog”, naglašeno je u Eparhijskom centru za crkvenu muziku Dimitrije I. Stefanović. Mladi su imali priliku da prisustvuju koncertu profesora: Anđele Radunović (viola), Sofije Sibinović (harfa), Milutina Pavlović (klarinet), Nine Sofronski (klavir), Vide Vujić (violončelo).