Početna Kultura Izložba Vilhelmina Mina Karadžić otvorena do 31. jula u Biblioteci grada Beograda

Izložba Vilhelmina Mina Karadžić otvorena do 31. jula u Biblioteci grada Beograda

U ponedeljak, u Galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda otvorena je izložba Vilhemina Mina Karadžić, posvećena ćerki Vuka Stefanovića Karadžića. Autor izložba je Svetlane Matić, a dizajnirao ju je Dušan Borisavljević. Izložbu je otvorila direktorka Biblioteke grada Beograda, Jasmina Ninkov. Izložba se sastoji od 24 panoa na kojima su predstavljeni život i rad prve srpske slikarke.


Foto: Bilblioteka grada Beograda

Povod za izložbu je 195 godina od rođenja Mine Karadžić, srpske slikarke i književnice. Dizajner Dušan Borisavljević zaslužan je za vizuelni identitet panoa. U muzičkom delu programa nastupila je Bilja Krstić sa ansamblom Bistrik. Nakon otvaranja izložbe, autorka Svetlana Matić se zahvalila i predstavnicima medija, koji godinama prate rad udruženja Vilhelmina Mina Karadžić iz Beča. Među pohvaljenima je i medijski portal Rasejanje.info i osnivač portala Katarina Krstić-Tadić. Zahvalnicu od Svetlane Matić primila je Nataša Krstić.

Izložba posvećena Mini Karadžić, biće dostupna svim zainteresovanim ljubiteljima kulture, do 31. jula 2023. godine, u radno vreme, Biblioteke grada Beograda, koja se nalazi u Ulici Kneza Mihajla broj 56.