Početna Kultura Violinista Nemanja Radulović održao koncert na Srpskoj večeri u okviru „Ohridskog leta”

Violinista Nemanja Radulović održao koncert na Srpskoj večeri u okviru „Ohridskog leta”

Ambasada Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji u okviru „Srpske večeri” na renomiranoj kulturnoj manifestaciji „Ohridsko leto” organizovala je koncert srpskog violiniste Nemanje Radulovića i orkestra „Dabl sens”, koji su makedonskoj publici svečano predstavili muzički album „Koreni”.

Koncert su pozdravnim govorima svečano otvorile ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović i direktorka festivala „Ohridsko leto” Nataša Popović. U svom pozdravnom obraćanju ambasadorka Jovanović poručila da Republika Srbija sa Severnom Makedonijom, kao jednim od najbližih suseda, želi da gradi odnose zasnovane isključivo na prijateljstvu i saradnji.

Ambasadorka Jovanović je naglasila da festival „Ohridsko leto”, više od šest decenija, pruža bogatu muzičko-scensku lepezu, kao i da je kvalitetnom i pažljivo odabranom ponudom izvođača i dela, prerastao u prepoznatljiv kulturni brend u čijem programu su danas zastupljeni umetnici iz celog sveta, koji svojim spektakularnim izvedbama ostavljaju bez daha sve istinske poštovaoce i ljubitelje umetnosti. Poručila je i da su, kroz sve ove godine, scenom „Ohridskog leta” prošla i brojna i velika imena nekih od najznačajnijih srpskih umetnika, koja su dodatno govorila o bliskosti i povezanosti naših kultura, tradicija i naših naroda.

Ambasada Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji u saradnji sa festivalom „Ohridsko leto” već drugu godinu za redom organizuje „Srpsko veče” u okviru kog se predstavljaju srpski umetnici i njihova ostvarenja.

Izvor: Ambasada Srbije u Skoplju