Početna Zanimljivosti Muzički spot „Sportski ples”, zajedničko delo Odbojkaškog saveta Srbije i DKCB

Muzički spot „Sportski ples”, zajedničko delo Odbojkaškog saveta Srbije i DKCB

Odbojkaški savez Srbije i Dečji kulturni centar Beograd predstavljaju novi muzički spot „Sportski ples”, sa idejom da se sport, muzika i kultura popularizuju kod dece i mladih.

„Nova pesma „Sportski ples” komponovana je za ovogodišnji muzički festival „Dečje beogradsko proleće”, na kojem je i predstavljena u izvođenju proslavljene odbojkašice Slađane Mirković, koja je na Svetskom šampionatu 2022. godine osvojila zlatnu medalju. Na tekst Nene Leković i Leontine Pat, uz muziku Nene Leković i u aranžmanu Aleksandre Sare Milutinović, naša poznata odbojkašica izvela je pesmu sa decom iz Hora Dečjeg kulturnog centra Beograd i Hora „Čarolija”. Svojim sadržajem pesma „Sportski ples” promoviše timsku igru, zajedništvo, pobednički duh, jačanje nacionalnog identiteta kroz sport, kao i sve pozitivne vrednosti koje odbojka kao sport sa sobom nosi”, saopštili u Dečijem kulturnom centru Beograd.

„Ideja da pozovemo Slađanu Mirković da peva na Dečjem beogradskom proleću nastala je nakon njenog pevanja sa balkona Gradske skupštine prilikom osvojenog zlata na Svetskom šampionatu u odbojci. Tada smo deca iz hora i ja otkrili da Slađana ima talenta ne samo za sport već i za muziku” – istakla je Leontina Pat, urednica Dečjeg beogradskog proleća.

U spotu, koji je režirao Predrag Milinković, pored Slađane Mirković i članova dečijih horova učestvuju i devojke iz odbojkaške reprezentacije Srbije, dodato je Dečjem kulturnom centru Beograd.