Početna Kultura U petak 15. 09. u Beču se održava pozorišna predstava „Beograd-Beč”

U petak 15. 09. u Beču se održava pozorišna predstava „Beograd-Beč”

Omladinsko pozorište & Akademija glume Stanislavski organizuju u petak 15. septembra pozorišnu predstavu „Beograd – Beč”. Predstava će se odigrati na Vogelweidplatz 10, 1150 Wien sa početkom u 18 časova.

„Beograd–Beč” je adaptacija dramskog teksta „Beograd–London” srpskog dramaturga i pisca Fedora Šilija. Prvobitno zamišljena kao radnja koja se dešava na relaciji između Beograda i Londona, u bečkom izvođenju je deo dešavanja u dogovoru sa autorom premešten u Beč. Predstava se u širem smislu bavi temom integracije kroz odnose dvoje mladih koji se zbog života u dve različite zemlje menjaju. „Beograd–Beč” ukazuje na uticaje koje društvo vrši na pojedinca i način na koji ga transformiše. U središtu priče su samoća i ljudska borba protiv nje zarad nekih viših ciljeva. Trpljenje u kontrastu s iluzijama o nekom zamišljenom životu naposletku dočekuje realnost koja surovo obelodanjuje probleme mladih koji se odluče na to da napuste svoju zemlju ili pak da u njoj ostanu.

Uloge tumače Marija Gajić i Dorijan Bakoš-Dodek. Režiju je napisala Marina Đorđević, asistent režije je Sadra Bajić a produkcija Omladinsko pozorište Stanislavski.

Omladinsko pozorište Stanislavski već drugu deceniju okuplja mlade ljude na pozorišnim projektima.