Početna Kultura Slikar Nemanja Vučković izlaže u Salcburgu

Slikar Nemanja Vučković izlaže u Salcburgu

Nemanja Vučković mladi slikar iz Surdulice imaće još jednu samostalnu izložbu u Austriji, ovoga put u Salcburgu, u prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije. Izložba pod nazivom „Slobodan let” biće otvorena u četvrtak 21. septembra u 18 časova na adresi konzulata Schallmoser Haupstrasse 99 (5020 Salzburg).

Nemanja je slikar mlađe generacije. Diplomirao je 2012.godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Nišu pri IUNP, a 2017. godine završio je master studije na slikarskom odseku i postao master likovni umetnik u klasi akademika Fehima Huskovića. Trenutno je na doktorskim studijama u oblasti slikarstva.
Imao je dvadeset samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a učesnik je preko trideset grupnih izložbi širom sveta. Boravio je na mnogim likovnim kolonijama i simpozijumima i izlagao je do sada na šest bijenala.
Njegova dela nalaze se u mnogim privatnim i javnim kolekcijama. Većina radova se zasniva na traženju veze između energije prirode i ljudske energije u trenutku stvaranja. Njegov rad se povezuje sa slikarima fovizma i apstraktnog ekspresionizma. Slika i izlaže već više od dvadeset godina. Član je ULUS-a od 2020 godine. Njegova samostalna izložba u Galeriji Kuće legata je bila u nominaciji za Politikinu nagradu, za najbolju izložbu u 2021.