Početna Događanja Knjižara Knjige.at u Beču promovisala knjigu „Radosti i tuge” Radeta Kosanovića

Knjižara Knjige.at u Beču promovisala knjigu „Radosti i tuge” Radeta Kosanovića

U Beču u knjižari knjige.at (Schuhmeierplatz 15) promovisana je knjiga „Radosti i tuge” Radeta Kosanovića. U programu su učestvovali  vlasnik knjižare Dušan Uzelac, autor romana Rade Kosanović iz Beča, književnica Mirjana Marković iz Sremske Mitrovice, Gaga Bojanić iz Beča kao i Ksanti Tokmakidou –Trifunović, takođe iz austrijske prestonice.

U organizacionom delu promocije značajan doprinos pored knjižare knjige.at je dalo udruženje „Mama ne brini dobro sam” koje, pored predsednika udruženja Dejana Pigme Kneževića okuplja mlade ljude koji žive i rade u Beču i koji svojim entuzijazmom i delovanjem žele da rade ne samo očuvanju i promovisanju srpske kulture u Beču, već i na multikulturalnim projektima.

Promocija je otpočela pozdravnim obraćanjem Dušana Uzelca i predstavljanjem utiska o knjizi od strane književnice Mirjane Marković, a zatim dramskim momentima koje su dočarali Rade Kosanović, Gaga Bojanić i Mirjana Marković publika se upoznala sa zanimljivim delovima romana „Radosti i tuge”. Arhitekta Ksanti Tokmakidou –Trifunović koja takođe živi i stvara u Beču je sjajnim profesionalnim izvođenjem grčkih kompozicija oduševila mnogobrojne posetioce promocije. 


Foto: arhiva M. Marković

„Roman „Radosti i tuge” Radeta Kosanovića, je topla priča o životu čoveka malenog pod zvezdama. Toliko malo nam treba da bi imali svega, a mi lutamo po prostranstvima uzaludnih trenutaka tražeći sreću. I koliko god više tragamo čini nam se da nam se ona sve više izmiče. I baš ta potraga za srećom koju ljubav čini glavna je okosnica romana Kosanovića”, prenela je za medijski portal književnica Mirjana Marković. Ona je dodata, da je to bilo „jedno lepo veče knjižari knjige.at koje se završilo prijatnim ćaskanjem publike posle okončane promocije koja nije želela da napusti knjižaru. A knjižara knjige.at pored knjiga pisaca sa prostora bivše Jugoslavije i knjiga stranih autora nudi i mogućnost ponude svih knjiga, koje se nalaze u prodaji u Srbiji u knjižarama ili u srpskim internet prodavnicama”.