Početna Kultura Pozorišna predstava „Knjiga o Milutinu” se za vikend izvodi u Cirihu

Pozorišna predstava „Knjiga o Milutinu” se za vikend izvodi u Cirihu

Pozorišna predstava „Knjiga o Milutinu” Zvezdare teatra iz Beograda za vikend će biti izvedena u Cirihu. Naime u organizaciji kulturnog udruženja Helse u subotu i u nedelju Nenad Jezdić će izvesti ovo delo pisca Danka Popovića. Pozorišna predstava za subotu je rasprodana, još malo mesta ima za nedelju 1. oktobra, gde će se u Kirchgemeindehaus Neumünster Zürich (Seefeldstrasse 91, 8008 Zürich) sa početkom u 19 časova izvesti predstava.

„Knjiga o Milutinu” nas vodi na putovanje kroz vreme, mnogo godina nakon tragičnih dešavanja Prvog svetskog rata. Glavni junak, Milutin, čije tumačenje potpisuje izuzetni Nenad Jezdić, istovremeno glumac i protagonist, nas vodi kroz bolne uspomene koje su obeležile njegov život, ali i sudbinu mnogih drugih. Kroz jednostavne i emotivne rečenice, oživljavaju strahote rata, patnje i gubitka. Milutin, skroman seljak, mudar i pravedan, prenosi nam suštinske vrednosti postojanja: brigu za porodicu, dom i čast. Njegov glas je glas razuma, snažno se protiveći heroizmu koji je zahtevao hiljade života i ostavio zemlju podeljenu i unesrećenu. „Pridružite nam se 01. oktobar u 19 časova u sali Seelfeld i zajedno doživimo ovu duboko dirljivu i značajnu predstavu koja nam svima podseća na važnost mira i razumevanja. Vaša prisutnost je neizmerno važna kako bismo zajedno stvorili veče koje će ostati urezano u sećanju”, istaknuto je u kulturnom udruženju Helse.

U ulozi Milutina je čuveni glumac Nenad Jezdić. Režija i adaptacija teksta Egon Savin, scenograf i kostimograf Vesna Popović, kompozitor Bora Dugić.