Početna Vesti Beogradska filharmonija otkazala nastupe u novembru u Austriji i Nemačkoj

Beogradska filharmonija otkazala nastupe u novembru u Austriji i Nemačkoj

Beogradska filharmonija saopštila je da se sa žaljenjem povlači iz projekta austrijsko-njemačke turneje, navodeći kao razlog globalnu nestabilnost tržišta. Koncerti su trebali da se održe u Beču, Firzenu, Štutgartu i Visbadenu u periodu od 5. do 9. novembra, sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom i violinistom Nemanjom Radulovićem.

„U svetlu pripreme stogodišnjice Beogradske filharmonije, uložen je kontinuiran rad od strane promotera i menadžmenta orkestra da se srpski ansambl predstavi u što više evropskih centara, ali , globalna nestabilnost tržišta koja se odrazila na međunarodna gostovanja velikih ansambala uticala je i na naš orkestar u većoj meri nego što je bilo moguće predvideti”, istakli su predstavnici Beogradske filharmonije u svom saopštenju.

Iako su uložili izuzetne napore da se turneja realizuje,  ipak „promenjene okolnosti kojih ranije nije bilo moguće sagledati, su uticali i doneta je teška odluka da se filharmonija povuče iz projekta”. Sam projekat u ovom trenutku „predstavlja rizik koji institucija u trenutnoj situaciji nije u mogućnosti da preuzme”. „Svesni izazova koje ova odluka donosi, kao i poteškoća koje iz nje proizilaze, Beogradska filharmonija izražava veliku zahvalnost na razumevanju svim partnerima na projektu”, dodato je u saopštenju. Ujedno čelni ljudi ove institucije su uputili svima „iskreno izvinjenje, pogotovo cenjenoj publici, Felcu, Raduloviću, kao i organizacijama Opus 3 Artists i IMG Artists”.

„Izražavamo puno razumevanje za nelagode sa kojima se poslovni saradnici suočavaju, u nadi da će bolje okolnosti dozvoliti da se Beogradska filharmonija predstavi ljubiteljima muzike u gradovima Austrije i Nemačke”, stoji na kraju saopštenja Beogradske filharmonije.