Početna Zanimljivosti Sećanje na čuvenu srpsku glumicu Milenu Dravić

Sećanje na čuvenu srpsku glumicu Milenu Dravić

Na današnji dan 5.10. 1940. rođena je naša legendarna glumica Milena Dravić. 45 godina provela je u skladnom braku sa čuvenim glumcem Draganom Nikolićem. Upoznali su se na snimanju filma „Horoskop”, a venčali se tokom snimanja novogodišnjeg TV filma „Kako su se volele dve budale”, po tekstu Duška Radovića 1971. godine.

U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u Opštinu Vračar i sklopili brak. Dok su išli ka zgradi, sreli su Seku Sablić i poveli je da im bude kuma.

– Milena je tada bila velika zvezda, pa smo u Opštinu Vračar ušli na sporedna vrata da nas niko ne vidi. Tamo smo se potpisali i brže-bolje otišli u Gagin stan, gde smo pojeli rusku salatu, a onda su se oni vratili na snimanje – priča  je Seka Sablić i dodala:

– Sećam se, kada mi je Dragan ispričao da se smuvao sa Milenom, rekla sam mu: „Nemoj da me lažeš”, jer mi je bilo neverovatno da je osvojio tako veliku zvezdu!

Dragan Nikolić se ovako prisećao tih dana:

– Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam video ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tada uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime pleni i osvaja.

Dragan i Milena su živeli srećno i svi su ih obožavali, kako kolege, tako i publika. On je preminuo 2016, a ona dve godine kasnije.

Foto:Vikipedija