Početna Kultura U Seulu će uskoro biti objavljena knjiga „Otkrijmo Srbiju” na korejskom jeziku

U Seulu će uskoro biti objavljena knjiga „Otkrijmo Srbiju” na korejskom jeziku

Knjiga „Otkrijmo Srbiju” predstavljaće zbirku eseja, koja obrađuje teme srpske istorije, tradicije, kulture, najlepših destinacija naše zemlje, a deo publikacije će posvećen savetima za putovanje korejskim građanima koji žele da posete Srbiju.

Kako je prenela Ambasada Republike Srbije u Seulu, pokrenut je projekat publikacije knjige o Srbiji na korejskom jeziku, prvi takve vrste do sada. „Tim povodom, Ambasadu je posetilo 20 korejskih studenata, mahom sa Hankuk univerziteta za strane studije na kome studiraju srpski jezik, od kojih će svaki narednih dva meseca pisati po jedan esej na zadatu temu”.

Sve njih je pozdravio ambasador Nemanja Grbić, koji se zahvalio učesnicima projekta na želji da svojim radom pomognu promociju Srbije u Koreji, posebno imajući u vidu da korejska čitalačka publika do sada nije imala priliku da se upozna sa knjigom ove vrste na korejskom jeziku.

„Svakom od autora eseja biće dodeljen sertifikat o učešću u projektu, isti će biti potpisani kao autori publikacije, a za najbolja tri eseja obezbeđene su simbolične nagrade Ambasade. U planu je da prvo izdanje knjige bude objavljeno do kraja ove godine, a ceremonija prezentovanja sertifikata autorima biće upriličena tokom meseca decembra”, preneli su predstavnici Ambasade.