Početna Događanja Slava Kola srpskih sestara u Ahenu

Slava Kola srpskih sestara u Ahenu

Već drugu godinu zaredom, Kolo srpskih sestara pri Hramu Vaznesenja gospodnjeg u Ahenu, proslavilo je svoju slavu, Prepodobnu Mati Paraskevu, Svetu Petku. Na sam dan praznika, svetu liturgiju je služio otac Stefan Marić u prisustvu velikog broja svečara i porodice Maksimović, koja je ove godine bila domaćin slave kola. Sama proslava organizovana je dva dana kasnije, nakon nedeljne liturgije kojom je načalstvovao otac Jovan Marić a sasluživao otac Stefan Marić, u hramu prepunom vernika, osvećen je i izlomljen slavski kolač. Članice kola su u prostorijama crkve ugostile goste koji su došli sa strane, kao i parohijane ahenske parohije.

Članice kola poželele su dobrodošlicu svim gostima i u kratkoj retrospektivi osvrnue se na sam nastanak i dosadašnji rad kola. Izrazile su zahvalnost svim parohijankama koje su proteklih godina bile aktivne u crkvenom životu i na različite načine davale svoj doprinos. Dodale su još da u komplikovanim vremenima u kojima se danas živi, gde se u svetu nižu nemili događaji a istina se od neistine teško može raspoznati, jedini spas nalaze u veri, jer je Bog put, istina i život. Kako kažu, trude se da njihova deca dobiju na vreme seme vere koje će uvek moći da se razvija i raste. Zbog redovnog prisustva njih, njihove dece i supružnika u hramu, jačaju se, ne samo vera i crkvena zajednica, već i porodica koja je osnov zdravog društva i zdravog čoveka.

Foto: CO Ahen

Slavlje je nastavljeno tokom dana u prijatnoj i veseloj atmosferi u kojoj su okupljeni još jednom osetili da je ljubav prema bližnjem i zajednica sa Bogom, cilj kome treba težiti.

Izvor: Marija Dražić – prenela Eparhija nemačka