Početna Vesti Nenad Milenković iz Švajcarske novi predsednik Asocijacije srpskog folklora dijaspore

Nenad Milenković iz Švajcarske novi predsednik Asocijacije srpskog folklora dijaspore

U subotu, 11. novembra 2023. godine, u Beogradu je održana vanredna izborna skupština Asocijacije srpskog folklora dijaspore. Skupština je održana u prostorijama Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, gde su prisutne ugostili pomoćnik direktora Uprave Olga Milojević i saradnik Miroljub Nestorović. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici srpskih saveza iz dijaspore i članovi Upravnog odbora ASFD: Dušan Aleksić iz Italije, Danilo Đokić i Saša Ivanović iz Nemačke, Nenad Milenković iz Švajcarske, Aleksandar Stanković iz Austrije, Milan Glamočanin iz Slovenije, Srđan Tatić iz Hrvatske i Bojan Stefanović iz Francuske. Takođe je bio prisutan i Zvezdan Đurić, stručni koordinator.


Foto: arhiva Saveza Srba u Italiji

U toku skupštine usvojene su izmene i dopune statuta, kao i unutrašnjeg pravilnika ASFD.

Za novog predsednika Asocijacije izabran je Nenad Milenković iz Švajcarske, za potpredsednika Milan Glamočanin iz Slovenije, za sekretara Srđan Tatić iz Hrvatske i za blagajnika Bojan Stefanović iz Francuske. Nadzorni odbor će predstavljati tri člana iz Italije, Nemačke i Austrije, koji će biti naknadno imenovani. Mandat novoizabranog rukovodstva Asocijacije je dve godine.

Sledeća Evropska smotra srpskog folklora će se održati 17. i 18. maja 2024. u MTS Dvorani u Beogradu.