Početna Zanimljivosti Niko kao Nole: Kula Beograd zasijala u čast apsolutnog teniskog rekordera

Niko kao Nole: Kula Beograd zasijala u čast apsolutnog teniskog rekordera

Kula Beograd, najviša zgrada u Srbiji i regionu, večeras je ponovo zasijala u čast briljantnog Novaka Đokovića, najvećeg tenisera svih vremena, koji je osvajanjem sedmog Završnog turnira sezone u Torinu ponovo ispisao najneverovatnije stranice istorije „belog sporta”.

„Ubedljivim trijumfom nad Janikom Sinerom u finalu poslednjeg ATP turnira u sezoni, Srbin je na savršen način zaokružio nedelju koja će zasigurno ući u sve teniske almanahe. Besprekornom igrom, koja je često ličila na čistu tenisku poeziju, naš Nole je osvojio rekordni sedmi Završni masters, koliko nema niko drugi otkako se žuta loptica prebacuje preko mreže, dok je na samom početku turnira uspeo da po osmi put u karijeri osigura prvo mesto na ATP listi na kraju godine. Time je ujedno i probio magičnu cifru od čak 400 nedelja provedenih na vrhu muškog tenisa, što je uspeh za koji se verovalo da ga je nemoguće ostvariti. I tako bi verovatno i bilo da reket u ruke nije uzeo naš as, ponos naše zemlje”, istakli su predstavnici Kule Beograd, koji su ponovo odali veliku čast najboljem teniseru sveta.

„Sve je teže naći adekvatne reči za ono što Novak čini na teniskim terenima širom sveta i stoga ne preostaje ništa drugo nego da uživamo u njegovoj magiji i navijamo da ona što duže traje. Šampione, nastavi da pomeraš granice sporta i utvrđuješ bedem oko teniskog Olimpa na kom već godinama dominantno stoluješ, a Belgrade Waterfront će i dalje sa Kule Beograd, novog simbola srpske prestonice, u svet slati najlepše slike iz Srbije sa tvojim likom”, dodali su organizatori još jednog lepog videa posvećenog prvom čoveku tenisa na planeti.