Početna Najave Bambi iz Beča gala koncertom obeležava 50 godina postojanja

Bambi iz Beča gala koncertom obeležava 50 godina postojanja

U nedelju 3. decembra članovi KSD Bambi iz Beča u sali Das Muth, gala koncert obeležiće 50 godina rada i postojanja. U okviru programa nastupiće pionirski, omladinski, izvođački ansambl, Bambi plus kao i stara generacija igrača koji su, posebno za ovaj koncert, ponovo stali u kolo. Pioniri će izvesti „Igre iz Vladičinog Hana”, izvođački ansambl – „Igre iz Crne Trave”, a biće izvedene i „Igre iz kosovskog Pomoravlja” i deo „Kumanovskog polja”. Osim toga, publika će moći da uživa i u scenskoj figuri – Carmina Burana, kao i nastupu plesačice Biljane Novaković.

„Prijemom u Gradskoj kući, 02. decembra za odabrane zvanice i dan kasnije, 03.decmbra, gala koncertom zahvalićemo se i obeležiti pola veka postojanja i rada našeg društva. Taj put od 50 godina do uspeha i ugleda koje KSD Bambi danas ima, nije bio ni malo lak, bilo je teških i lepih trenutaka, uspona i padova, ali smo, uprkos tome, opstali i izrasli u jedno veliko i vrlo uspešno društvo. Bambi je danas jedna velika porodica kojom se ponosimo i zato pozivam sve da dođu na naš gala koncert, da zajedno proslavimo naš rođendan, i uvere se u kvalitet koji smo izgradili za ovih 50 godina”, istakao je predsednik Bambija Aleksandar Stanković.

Ulaznice za koncert 03. decembra od 18h u Das Muth,1020 Beč mogu se  kupiti u prostorijama kluba Bambi, Huttengasse 81, 3-6,1160 Beč.

Igrači KSD Bambi iz Beča
Foto: KSD Bambi iz Beča

Kulturno-sportsko društvo Bambi je osnovano 1973. godine sa ciljem razvoja i očuvanja kulturne i folklorne baštine Srba u Austriji i ove godine obeležava 50 godina postojanja. Društvo okuplja više od 600 članova grupisanih u nekoliko sekcija kao što su: folklorna, fudbalska, ribolovačka i muzička.

Najmasovnija je folklorna sekcija, podeljena u šest uzrasnih kategorija, od najmlađeg do veteranskog sastava. Kulturno-sportsko društvo Bambi je dobitnik i brojnih priznanja i pobednik na mnogobrojnim festivalima širom Evrope, kao i rado viđen gost na priredbama drugih kulturno-umetničkih društava kako u Austriji tako i u inostranstvu. Više informacija: www.ksvbambi.at.