Početna Zanimljivosti Najbolji zabavni park -Evropa park od sutra počinje zimsku sezonu

Najbolji zabavni park -Evropa park od sutra počinje zimsku sezonu

Od sutra, subote 3. decembra pa do nedelje 7. januara (2024.) biće otvorena 22. po redu zimska sezona najboljeg zabavnog parka u svetu, Evropa parka iz nemačkog Rusta kod Frajburga. Svi oni koji su bar jednom bili u parku, a posebno u zimskoj sezoni, znaju da je ovo najbajkovitiji deo godine, period kada se zaboravljaju svi životni problemi na par sati i kada se živi u svetu bajki i sopstvene mašte. Posebno kada padne mrak i kada se upali preko milion lampica, kada se praznična atmosfera oseća na svakom koraku, uz predivne dekoracije kojih ima u izobilju, mirise zime, Božića i Nove godine, ljubazno osoblje, predivnu arhitekturu 16 tematski evropskih celina ili kako ih popularnije nazivaju „ulice” i fantastičnu gastronomsku ponudu skoro cele Evrope. Preko 3000 jelki (mnoge su i ukrašene i pravim nakitima a ne samo svećicama) stvaraju poseban čaroban osećaj, na svakom koraku su nezaobilazni primamljivi mirisi medenjaka, pečenog badema, kuvanog vina i punča (ima i bezalkoholnog)… Magija je na svakom koraku u ionako posebnom parku, koji je osmu godinu za redom proglašen za najbolji i najlepši park na svetu.


Foto: Pres služba Evropa park / Rasejanje.info

Kako rekoše vlasnici Evropa parka Roland i Jirgen Mak na konferenciji za štampu pred otvaranje ove zimske sezone decembar mesec je najposećeniji u godini. A nije ni čudno. Bez preterivanja možemo samo da preporučimo da zakoračite u magiju, punu praznične atmosfere i doživite adrenalinski park u najbajkovitijem periodu godine. Kaldrmisane uličice svetlucaju pod hiljadama treperećih sijalica, snežne pahulje koje padaju itekako se uklapaju među logorskim vatrama, kojih ima na svakom koraku i magičnim 3D projekcijama, zimske čarolije za najmlađe, pravljenje kolačica, uživanju u mnogim šouima, pozorišnim predstavama i mjuziklima…

Nezavisno da li vas raduju snegom pokriveni rolerkosteri, potpun adrenalinski doživljaj, ili božićna atmosfera Evropa park je idealna zabava za sve uzraste. A to je pokazuje i stalni broj posetilaca. Očekuje se da će ove godine biti preko 6 miliona. Dodatne informacije se mogu dobiti na stranici parka.