Početna Zanimljivosti O izložbi Teslinih ličnih stvari u hotelu Njujorker

O izložbi Teslinih ličnih stvari u hotelu Njujorker

Redakciji portala Rasejanje.info javio se Čedomir Aleksandrić profesor germanistike i sporta koji živi i radi u Bazelu u Švajcarskoj, sa svojim opažanjima i slikama o stalnoj izložbi Teslinih ličnih stvari, koje se nalaze u hotelu Njujorker.


Foto: Č. Aleksandrić

U oktobru 2016. godine on je sa svojom porodicom bio u hotelu Njujorker, gde je Tesla proživeo poslednje godine svog života. „Ceo taj kraj Menhetna i dan danas odiše duhom Nikole Tesle. Vrlo često je sedeo, čitao novine i pogotovo hranio golubove u Brajant parku. Nedaleko odatle se nalazi ‘Klub inženjera’. U toj zgradi je postojalo udruženje koje je okupljalo najbistrije ličnosti koje su unapredile razvoj Amerike. Na spomen ploči pored ulaza je i Nikola Tesla naveden.
U hotelu Njujorker je naš naučnik proveo poslednjih 10 godina svog veličanstvenog života. Njemu u čast postoji je mala ali odabrana izložba njegovih ličnih stvari. Pismo sa potpisom, slika sa kraljem, rukavice, šešir, kišobran, cigare, bista itd. Njegova soba se sme razgledati ako baš tada nije izdata” – Čedomir Aleksandrić, Bazel