Početna Događanja Ambasador Grbić sa studentima srpskog jezika Hankuk univerziteta u Koreji

Ambasador Grbić sa studentima srpskog jezika Hankuk univerziteta u Koreji

Hankuk univerzitet za strane studije ima i Katedru za južnoslovenske studije, koja je jedina u Koreji na kojoj se izučava srpski jezik. Nedavno je organizovana redovna godišnja manifestacija, na kome su prisustvovali ambasador Republike Srbije u Seulu Nemanja Grbić, kao i prof. dr Dušanka Vujović, gostujući profesor srpskog jezika na ovom univerzitetu. Domaćin je bio prof. Kim Sang-huna, šef  katedre, koji je u pozdravnom govoru predstavio rezultate rada u prethodnom periodu, kao i pojedina akademska dostignuća studenata. Istakao je da izuzetno ceni saradnju koju Hankuk univerzitet ostvaruje sa Ambasadom, te posebno zahvalio na nedavnoj donaciji narodnih nošnji, zahvaljujući kojoj studenti sekcije Kolo već mesec dana intenzivno uče srpske tradicionalne narodne igre.  

U svom govoru, ambasador je  naglasio  da je zadovoljstvo sarađivati sa Katedrom, „koja neguje veoma bliske decenijske veze kako sa Ambasadom u Seulu, tako i sa univerzitetima u našoj zemlji, zahvaljujući čemu postoji program angažovanja gostujućih profesora iz naše zemlje na Hankuk univerzitetu još od 1989. godine”. On se zahvalio studentima na njihovom aktivnom učešću u programima javne diplomatije koje sprovodi Ambasada, poput programa „Mladi ambasadori” i projekata publikacije knjige „Otkrijmo Srbiju”, koji je trenutno u fazi realizacije.

Na prezentaciji aktivnosti različitih studentskih sekcija u okviru Katedre, mogli su, da se čuju recitacije pesama srpskih pesnika Miroslava Mike Antića i Duška Radovića (poetska sekcija), vesti o aktuelnim fudbalerima iz Srbije u Koreji (fudbalska sekcija), izvođenje pesama srpskih rok bendova (muzička sekcija), kao i da uživaju u izvođenju naših narodnih igara (sekcija Kolo).

Foto: Ambasada Srbije u Seulu