Početna Informacije Predsednik TNS Nikola Lončar se zahvalio učesnicima 12. konferencije posvećene Nikoli Tesli...

Predsednik TNS Nikola Lončar se zahvalio učesnicima 12. konferencije posvećene Nikoli Tesli – ponosan na sve svoje saradnike

U organizaciji Tesline naučne fondacije (TNF) Amerike i Srbije, 13. januara u hotelu Njujorker na Menhetnu, održana je tradicionalna 12. konferencija „Tesla Spirit Conference and Award 2024 ”, a u Srpskom klubu u Njujorku organizovan je umetnički performans sa stvaraocima srpskog porekla. Konferencija je, kao što smo preneli, održana pod pokroviteljstvom Ešli Redfern, izvršnom direktorkom American Paradigm Schools iizvršnom direktorkom i direktorkom za edukaciju Tesla Science Foundation USAi Generalnog konzulata Republike Srbije u Njujorku.

Predsednik Tesline naučne fondacija iz Filadelfije, koji je ujedno i osnivač  TNF Nikola Lončar zahvalio se svim učesnicima i posetiocima 12. Tesla konferencije u hotelu Njujorker „Naša misija je sve bliže i bliže našem cilju: Nikola Tesla klubovi širom sveta kroz kulturnu diplomatiju Teslinog naroda. Portal Nikola Tesla kluba će uskoro biti dostupan svima koji žele da otvore Tesla klubove i sve će biti besplatno, baš kako bi to Tesla i želeo. Naš poseban akcenat je na mladima, kroz njih ćemo postići da i Nikola Tesla i TESLIN narod zauzmu mesto koje im pripada. Naš primarni cilj je zadržati naše mlade u svojoj zajednici i što bolje ih povezati između sebe, i ostvariti što bolju saradnju sa Maticom”, naglasio je Lončar.

Foto: TNF Filadelfija

On je dodao da mladi kroz Tesla klubove i kulturnu diplomatiju promovišu u zemljama u kojima žive, svojim novim sunarodnicima, svoja znanja i iskustva. „Taj projekt je jači od svih medija koji nisu uvek objektivni. Vreme veštačke inteligencije će smanjiti verovanje medijima i to je možda pravi put. I pored toga što radimo sa minimalnim sredstvima imamo preko 100 eksperata iz razni oblasti koji su nam se priključili. Ponosan sam na sve saradnike Tesla naučne fondacije TNF i nemam prave reči da bih se mogao dovoljno zahvaliti svima”, istakao je Nikola Lončar.