Početna Kultura Konkurs Euromedika i podrška srpskoj poeziji

Konkurs Euromedika i podrška srpskoj poeziji

Euromedik sistem je raspisao konkurs pod nazivom „Panorama nove srpske poezije”, za sve pesnike svih starosnih dobi koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira na to u kojoj državi žive.

Konkurs je raspisan radi podrške srpskoj poeziji i pesnicima i otvoren je do 1. marta. Žiri u sastavu dr Vesna Đođrević, dr Nemanja Karović, Dr Irena Plaović, dr, Vladan Bajčeta i Novak Đukić će izabrati najbolje pesme koje će ući u zbornik, koji će biti štampan do kraja godine.

Autori u jednom vord dokumentu treba da dostave od tri do pet neobjavljenih pesama isključivo elektronskom poštom sa naznako: Za konkurs, na adresu panoramanovesrpskepoezije@gmail.com
Vord dokument treba nasloviti odabranom šifrom. U istom elektronskom pismu, u drugom vord dokumentu treba dostaviti rešenje šifre, sa sledećim podacima: šifra, ime i prezime, godina rođenja, adresa, elektronska pošta, broj telefona. Radove pisati ćiriličnim pismom.

Najbolje ocenjeni radovi biće štampani u zborniku, a njihovim autorima biće uručeno dvadeset primeraka i zbornika i novčana nagrada (u iznosu od 200 evra u dinarskoj protivvrednosti). Organizatori su pripremili nagradni fond za najmanje 50 autora.