Početna Najave Svetosavski koncert – „Beograd peva – učimo od predaka”

Svetosavski koncert – „Beograd peva – učimo od predaka”

Povodom obeležavanja praznika Svetog Save na Velikoj sceni Donka Špiček Dečjeg kulturnog centra Beograd (DKCB), u sredu, 24. januara, od 18 časova održaće se svečani koncert „Beograd peva – Učimo se od predaka”. Svetosavski koncert organizuje se pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Gradske uprave grada Beograda, a u organizaciji Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije i Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Na koncertu će nastupiti poznati pevači i jedinstveni hor od tri stotine dece iz šest osnovnih škola sa teritorije Beograda, odnosno iz rubnih naselja beogradskih opština. Pored Leontine Vukomanović, Ivane Peters i Tijane Dapčević, na koncertu će nastupiti horovi iz OŠ Miloje Vasić u Kaluđerici, OŠ 14. oktobar iz Rakovice, OŠ Jelica Milovanović iz Sopota, OŠ Dositej Obradović sa Umke,  OŠ Vuk Karadžić iz Surčina i OŠ Vasa Pelagić iz Koteža.

Beograd peva
Foto: DKCB

Na repertoaru će se naći pesme koje kod učenika razvijaju svest o svojoj državi, maternjem jeziku i kulturi sećanja na slavnu prošlost prestoničkog grada. „Program „Beograd peva” napravljen je sa ciljem da se podstakne formiranje horova u nižim razredima osnovnih škola, kako bi se deca od najranijeg doba usmerila ka razvijanju svojih kreativnih potencijala”, izjavile su autorke programa Leontina Vukomanović, programski direktor DKCB i Aleksandra Stanković, predsednica Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije.

Ulaz na koncert je besplatan, naglasila je Ivana Teodorović Stojanović, rrednik programa za odnose s javnošću i marketing DKCB.