Početna Informacije Dragana Mirković peva za HO Srbi za Srbe i ugrožene mališane!

Dragana Mirković peva za HO Srbi za Srbe i ugrožene mališane!

Počinje velika turneje humanosti – Dragana Mirković od svakog koncerta daje milion dinara za HO Srbi za Srbe

U Beogradu je održana pres konferencija kojom je najavljena predstojeća turneja poznate folk pevačice Dragane Mirković, koja će od zarade donirati milion dinara od svakog koncerta u Srbiji porodicama kojima je pomoć najpotrebnija.  Predstavnicima medija su se obratili Dragana Mirković, a ispred HO Srbi za Srbe govorili su bivši vaterpolista i uspešan preduzetnik Aleksandar Njegovan koji je već godinama deo HO Srbi za Srbe i PR Organizacije Marija Morović.

„Već sam najavila da mi je želja da ovom turnejom uveselim ljude pesmom, ali i da širim ljubav, humanost i sreću. Zato sam i donela odluku da na svakom koncertu pomognem ljudima kojima je to potrebno. Prva prilika bila je u Tuzli, gde sam pomogla sa 10 hiljada maraka samohranom ocu sa devetoro dece. Tako će biti i na drugim koncertima u regionu. Sa organizacijom Srbi za Srbe sam prijatelj i saradnik već dugo tako da je bilo prirodno da na ovaj način nastavimo saradnju, pa ću sa svakog koncerta u Srbiji lično izdvojiti milion dinara koji će biti upotrebljeni da obezbede krov nad glavom najugroženijim porodicama”, rekla je Dragana Mirković zahvaljujući čijem nesebičnom činu će svaki kupac karte za njene koncerte postati i dobročinitelj.

„Ovo nikada nije zabeleženo u istoriji naše scene i želim da se zahvalim našoj velikoj zvezdi što je opet pokazala da je i veliki čovek. Ovo niko pre nije uradio i ponosan sam što je znam i što je neko ko podržava ono što radimo. Ona ne samo što daje milion dinara po koncertu, već je otvorila vrata za sve ljude koji žele da pomognu da dobiju mesto u okviru njenih koncerata kao sponzori”, izjavio je Aleksandar Njegovan.

Sa prekonferencije u Beogradu
Foto: HO Srbi za Srbe

„Ovu pres konferenciju smo počeli videom gde ste mogli da vidite samo neku od dečice za koje će Dragana Mirković usmeriti sredstva sa turneje humanosti „Do poslednjeg daha“. U ovom trenutku više od 2.000 porodica čeka pomoć Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, pa je samim tim suvišno govoriti koliki značaj će imati saradnja i podrška jedne od najvećih regionalnih zvezda ikada. Nakon svih koncerata i realizovane pomoći objavićemo kratak film o svim porodicama koje smo uspeli da usrećimo ovom velikom turnejom humanosti”, izjavila je Marija Morović, PR Organizacije.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe postoji od 2005. godine i pomaže ugroženim višečlanim porodicama širom Balkana. Prepoznatljiva je po svom potpuno transparentnom radu, ali i podršci velikog broja javnih ličnosti.