Početna Vesti Prvih pet godina medijskog portala Rasejanje.info

Prvih pet godina medijskog portala Rasejanje.info

Na današnji dan pre pet godina, 3. februara 2019, medijski portal Rasejanje.info je objavio prvi tekst – i tako je sve počelo. Preko Svetog Save, države, crkve, škole i ljudi… onoga što je vekovima bilo, jeste i treba da bude stožer našeg naroda.

Početak, kao i svaki, nije bio lak. U moru informacija i još više dezinformacija, u kome se svakodnevno susrećemo sa objavljivanjem svega i svačega zarad profita, milionskog klika i popularnosti, nije bilo lako probiti viziju jednog novog medija, koji se ne bavi tračevima, ne objavljuje skandalozne naslove i tekstove, ne koristi imena idola svoga naroda poput Đokovića, Tesle i Pupina zarad klika, ne uživa u ismejavaju ljudi i njihovim greškama.

U prve četiri godine nije bilo prisustva na društvenim mrežama, ali je nekoliko desetina hiljada čitalaca i bez toga prepoznalo kvalitet medijskog portala, i zahvaljujući njima, o portalu se i tako saznalo.

Jasno mi je, da nije bilo lako prihvatiti medij koji je bez politike, bez dnevnih svetskih i domaćih uobičajenih vesti, koji je namenjen isključivo srpskom rasejanju. Upravo zbog toga je radost uspeha veoma velika.

Ipak, treba da se zna, da je radost još veća zato što je urednica, novinarka i osnivač ovoga portala za ovo vreme imala priliku da upozna mnoge divne ljude, prave dragulje našeg naroda; što je mogla da sa njima razgovara, sa nekima i da se druži i da doživi njihove sudbine i lepe i tužne trenutke – i da neke od tih momenata podeli sa svima vama; što su se mnogi i koji nisu predstavnici našeg naroda javljali i čestitali na tekstovima, što su na mnogim poljima pružili podršku našem narodu, odali mu priznanje, što su svojim stavovima doprineli da srpskim zajednicama bude bolje. Hvala im na tome.

Svima vama hvala od srca!

U narednom periodu portal će izveštavati iz još više zemalja i pričati vam o još više tema. Pri tome ćemo ostati dosledni – nećemo objavljivati tračeve, nećemo zloupotrebljavati tuđi uspeh i neuspeh, objavljivaćemo proverene informacije, naše priče, događanja, radosti, putovanja, druženja, našu vezu sa otadžbinom… Prenosićemo i tekstove osnivača, urednika i novinara ovoga portala posvećene našem rasejanju od pre jedne do dve decenije. A otkrivam vam i jednu tajnu – u dogovoru sam sa kolegama, koje su se takođe bavile srpskim rasejanjem. Radim na tome, da prenesemo i njihove tekstove, posvećene našim ljudima iz prethodnog perioda.

Cilj i misija ovoga portala jesu da što više zapisa ostavimo budućim generacijama i da srpsko rasejanje zauzme pravo mesto u srpskom društvu. Da prestane da bude omalovažavano, da prestane da se na njega neprijateljski gleda, već da se shvati da smo pripadnici istog naroda, čak i ako nismo u matičnoj državi i da svome narodu želimo dobro, gde god da je.

Želja mi je, da se prepozna neverovatan potencijal našeg rasejanja i da svi zajedno učestvujemo u kreiranju boljeg društva. I da postanemo svesni, da se to društvo sastoji od nas običnih ljudi, koji smo nosioci svega. A to je nešto, što niko ne sme da omalovaži i što mora da se čuje jasno i glasno.

Katarina Krstić-Tadić, osnivač, urednik i novinar medijskog portala Rasejanje.info