Početna Zanimljivosti Nijagarini vodopadi na Sretenje u bojama srpske zastave

Nijagarini vodopadi na Sretenje u bojama srpske zastave

Kao i prethodnih pet godina, tako će i večeras 15. februara povodom obeležavanja Dana državnosti Nijagarini vodopadi biti osvetljeni u bojama Srbije. Vodopad će biti osvetljen crvenom, plavom i belom svetlošću u 22:00 u trajanju od 15 minuta po lokalnom vremenu. Vreme osvetljenja približno i podložno promenama u zavisnosti od svetlosnih uslova. Događaj je može direktno pratiti na linku

Na osvetljavanju vodopada radi upravo naš zemljak Pančevac Slobodan Marin, ekspert za svetlo. Zahvaljujući njemu mi na Sretenje imamo Nijagarine vodopade u bojama sprske trobojke.

Srbija je bila prva država koja je uvela tradicionalno obeležavanje Dana državnosti na Nijagarinim vodopadima. Dobila je ogromnu podršku Nacionalnog parka, ali i samog grada Nijagara Fols – njenog gradonačelnika Džima Diodatija. I gradonačelnik i grad godinama podržavaju aktivnost vrlo značajne i uspešne srpske zajednice u Nijagari, uključujući i obeležavanje Dana Nikole Tesle”, kada su i 10. jula Nijagarini vodopadi osvetljeni 15 minuta u bojama srpske zastave.