Početna Najave Poseta postrojenju za preradu otpadnih voda „Werdhölzli”

Poseta postrojenju za preradu otpadnih voda „Werdhölzli”

Poseta postrojenju za preradu otpadnih voda „Werdhölzli”

Predstavnici Srpskog akademskog udruženja u Švajcarskoj (SAUŠ) pozvali su svoje članove koji žele da im se pridruže da zajedno posete postrojenje za preradu voda ARA Werdhölzli u Cirihu, u subotu 24. februara u 14 časova. Događaj je besplatan i ograničen na 25 učesnika.

„Čovek je dominantno biće na ovoj planeti i aktivno utiče na prirodu. Kroz smeće i otpade uništava prirodne resurse i habitate biljaka i životinja. Zahvaljujući postrojenjima za preradu otpadnih voda, zagađenje reka i jezera se svodi na minimum. Poseta postrojenja „Werdhölzli”, jednog od najvećih u Švajcarskoj, treba da nam objasni biohemijski proces čišćenja kanalizacionih voda i ekološki uticaj na prirodu”, istakli su članovi SAUŠ. Prijava je na linku

Ukoliko ostane mesta mogu se prijaviti ne članovi. Istog dana je planiran razgovor sa nacionalnom savetnicom dr Barbarom Šafner o zaštiti životne sredine (Schiffbau Bar, Schiffbaustrasse 4, 8005 Zürich) u 17. časova.

„Nakon posete postrojenju za preradu otpadnih voda „Werdhölzli“, sastajemo se sa nacionalnom savetnicom dr Barbarom Šafner (GLP, ZH). Dr Šafner je studirala fiziku na ETH u Cirihu i doktorirala je medicinsku fiziku, gde je postala specijalista za radioterapiju. Usavršavala se, između ostalog, u oblasti energetske tehnologije i stručnjak je za obnovljive izvore energije. Pored političkog rada u Bernu, ona je i gradonačelnica Otelfingena u kantonu Cirihu. Sa dr Šafner ćemo razgovarati na temu zaštite životne sredine u Švajcarskoj ali i o drugim društvenim i političkim pitanjima. Događaj je samo za članove, besplatan i ograničen na 25 učesnika. Prijavite se ovde, ukoliko ostane mesta, biće podeljena i nečlanovima”, istakao je u ime SAUŠ Luka Petrović.