Početna Informacije I ove godine statua Maneken Pisa u Briselu bila obučena u srpsku...

I ove godine statua Maneken Pisa u Briselu bila obučena u srpsku narodnu nošnju

Ambasada Republike Srbije u Kraljevini Belgiji, u saradnji sa predstavnicima grada Brisela i belgijskim udruženjem „Prijatelji Maneken Pisa” godinama svakog 15. februara obeležava Dan državnosti Srbije, oblačenjem statue u srpsku narodnu nošnju.

„Na Sretenje, kolektivi srpskih diplomatskih predstavništava u Briselu, pripadnici srpske dijaspore i ostale zvanice, okupili su se na trgu ispred poznate statue, gde je u svečarskoj atmosferi obeležen Dan državnosti. Ambasador Republike Srbije u Belgiji Aleksandar Tasić obratio se prisutnima, govoreći o srpskoj tradiciji i istorijatu Sretenja, ali i o modernoj Srbiji, koja se ubrzano razvija i koja predstavlja jednu od najbrže rastućih privreda u Evropi. Tradicionalno, po starom srpskom običaju, poslužena je srpska pogača i so, kao i domaće pite, kuvana rakija, vanilice i drugi prepoznatljivi nacionalni proizvodi”, prenela je Ambasada Srbije u Belgiji.

Obeležavanju Dana državnosti Srbije prisustvovali su i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova i Vlade Belgije, predstavnici grada Brisela, regiona Brisela glavnog grada kao i mnogobrojni prijatelji zemlje Srbije.

Foto: Ambasada Srbije u Briselu